Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γερμανία βάζει “προκαταβολή” 10 εκατομμύρια ευρώ για τις νάρκες της Ράκα

Η Γερμανία βάζει “προκαταβολή” 10 εκατομμύρια ευρώ για τις νάρκες της Ράκα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Handelsblatt, Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Νάρκη, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Η Γερμανία θα προσφέρει ένα αρχικό ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ για την αποναρκοθέτηση της πόλης Ράκα στη βόρεια Συρία, ανέφερε σήμερα η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών πρόκειται να ανακοινώσει το σχέδιο αυτό σήμερα στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τις ΗΠΑ, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Βάσει της συμφωνίας αυτής, το Βερολίνο θα συνδράμει στη χρηματοδότηση της αμερικανικής εταιρείας Tetra Tech που εργάζεται για την αποναρκοθέτηση της Ράκα, την οποία ανακατέλαβαν τον προηγούμενο μήνα συριακές πολιτοφυλακές με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Ο αμερικανικός στρατός εξακολουθεί να πιέζει τη Γερμανία να προσφέρει επιπλέον βοήθεια για τη Συρία, όμως το Βερολίνο αναμένει πρώτα την ανακοίνωση μέτρων για τη σταθεροποίηση της χώρας, επεσήμανε η Handelsblatt.

Ο Νόρμπερτ Ρέτγκεν, στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι η χρηματική βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Συρίας θα πρέπει «να συνδυάζεται με μια αξιόπιστη λύση και πολιτική σταθερότητα στη χώρα».

Η Handelsblatt σημείωσε ότι η Γερμανία θα αυξήσει τη χρηματική βοήθεια για την αποναρκοθέτηση της Ράκα, εφόσον η κατάσταση σταθεροποιηθεί.

Σχετικά άρθρα