Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύροι στρατιώτες ανακάλυψαν κρύπτη του ISIS με αρχαιότητες από την Παλμύρα και όπλα

Σύροι στρατιώτες ανακάλυψαν κρύπτη του ISIS με αρχαιότητες από την Παλμύρα και όπλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αρχαιοκαπηλία, Αρχαιολογία, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Παλμύρα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) ανακάλυψε μια κρύπτη στα ανατολικά της επαρχίας Χομς, στην οποία οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) είχαν κρύψει μεγάλο αριθμό από αρχαιότητες που είχαν αρπάξει από το Μουσείο της Παλμύρας.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από την ανακάλυψη της κρύπτης και τη μεταφορά των αρχαιοτήτων.

Επιπλέον, στο ίδιο σημείο οι στρατιώτες βρήκαν και μεγάλες ποσότητες οπλισμού που είχαν κρύψει οι τζιχαντιστές πριν αποχωρήσουν από την περιοχή.

Οι αρχαιότητες θα επιστραφούν μέσα στις επόμενες ημέρες στο Μουσείο της Παλμύρας, όπου και θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης τους από τις φθορές που τους προκάλεσαν οι τρομοκράτες.

Στρατιωτικές πηγές έχουν σοβαρές υποψίες ότι πρέπει να υπάρχουν πολλές κρύπτες των τρομοκρατών διάσπαρτες στα εδάφη που κατείχαν στη χώρα.

Ο αρχαιολόγος Μοχάμαντ Χαλέντ Άσαντ, από το Τμήμα Αρχαιοτήτων της Συρίας, δήλωσε ότι πρόκειται για επιτύμβια γλυπτά που κλάπηκαν από αρχαίο νεκροταφείο στην περιοχή της Παλμύρας και χρονολογούνται στον 2ο με 3ο αιώνα μ.Χ.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA έδωσε στη δημοσιότητα και την ακόλουθη φωτογραφία.

Σχετικά άρθρα