Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απανωτά πλήγματα των ΗΠΑ με 40 ισλαμιστές νεκρούς στη Σομαλία

Απανωτά πλήγματα των ΗΠΑ με 40 ισλαμιστές νεκρούς στη Σομαλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Αλ Κάιντα, Αλ Σεμπάμπ, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Πεντάγωνο, Σομαλία, Τζιχαντιστές,

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι σκότωσαν 40 ισλαμιστές στη Σομαλία μέσα σε τέσσερις ημέρες, στη διάρκεια πέντε πληγμάτων τα οποία στοχοθέτησαν μέλη της οργάνωσης Αλ Σεμπάμπ, καθώς και τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Συνολικά «36 ισλαμιστές της Αλ Σεμπάμπ και 4 του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Ρομπ Μάνινγκ, στη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου.

Στις αρχές του Νοεμβρίου, οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν για πρώτη φορά δύο αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Σομαλία, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε τον Μάρτιο το Πεντάγωνο να εξαπολύει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις- αεροπορικές ή και χερσαίες – για να υποστηρίξει τη σομαλική κυβέρνηση.

Η Αλ Σεμπάμπ προσπαθεί από το 2007 να ανατρέψει τη σομαλική κυβέρνηση, η οποία υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα.

Το 2010, η οργάνωση ορκίστηκε πίστη στην Αλ Κάιντα, στην οποία ανακοίνωσε πως εντάχθηκε το 2012, όμως ορισμένοι από τους μαχητές της αποσκίρτησαν και ορκίστηκαν πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Σχετικά άρθρα