Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντούν οι δικηγόροι του Φλιν για τα 15 εκ. δολάρια των Τούρκων για την παράδοση Γκιουλέν

Τι απαντούν οι δικηγόροι του Φλιν για τα 15 εκ. δολάρια των Τούρκων για την παράδοση Γκιουλέν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Μάικ Φλιν, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν, Χρηματισμός,

Οι δικηγόροι του πρώην συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Φλιν χαρακτήρισαν «εξοργιστικούς» και «ψευδείς» τους ισχυρισμούς εις βάρος του πελάτη τους που δημοσιεύτηκαν χθες στην εφημερίδα Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ ερευνά αν ο Φλιν ήταν αναμιγμένος σε ένα σχέδιο για τη σύλληψη του αυτοεξόριστου Τούρκου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που κατηγορείται από την Άγκυρα ως ενορχηστρωτής του πραξικοπήματος του 2016 και την παράδοσή του στην Τουρκία με αντάλλαγμα εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το σχέδιο, ο Φλιν και ο γιος του, ο Μάικλ Φλιν Τζούνιορ, επρόκειτο να λάβουν ποσό μέχρι 15 εκατομμύρια δολάρια για να συλληφθεί ο Γκιουλέν στην κατοικία του στις ΗΠΑ και να παραδοθεί στην τουρκική κυβέρνηση, όπως είπαν στην εφημερίδα πρόσωπα που σχετίζονται με την έρευνα.

Ο Ρόμπερτ Κέλνερ, ο Στέφεν Άντονι και ο Μπράιαν Σμιθ δήλωσαν ότι από σεβασμό στις πολυάριθμες έρευνες που διεξάγονται για την ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και για οποιαδήποτε συνέργεια με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, είχαν αποφύγει να απαντήσουν σε «κάθε φημολογία ή κατηγορίες που είχαν δημοσιευτεί σε μέσα ενημέρωσης».

«Αλλά σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κατηγορίες για τον Μάικλ Φλιν, που κυμαίνονται από απαγωγή έως δωροδοκία, είναι τόσο εξωφρενικές και επιζήμιες, ώστε κάνουμε μια εξαίρεση στον γενικό μας κανόνα: είναι ψευδείς», υπογράμμισαν στην ανακοίνωσή τους.

Σχετικά άρθρα