Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ από την Κίνα: Υπάρχει «μια λύση» στο πρόβλημα της Β. Κορέας

Τραμπ από την Κίνα: Υπάρχει «μια λύση» στο πρόβλημα της Β. Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Ντόναλντ Τραμπ, Πεκίνο, Σι Τζινπίνγκ,

Πεπεισμένος ότι υπάρχει «λύση» στο πρόβλημα των εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα στο Πεκίνο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια συνάντησής του με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, στο Πεκίνο.

«Η συζήτησή μας σήμερα το πρωί ήταν εξαιρετική. Μιλήσαμε για τη Βόρεια Κορέα και πιστεύω, όπως κι εσείς, ότι υπάρχει μια λύση», ανέφερε ο Τραμπ στρεφόμενος στο μέσο της πρότασής του στον Κινέζο ηγέτη, στη διάρκεια των επίσημων συνομιλιών τους.

Οι συνομιλίες του Ντόναλντ Τραμπ και του Σι Τζινπίνγκ αναγγέλλονταν δύσκολες με τα δύο πιο ακανθώδη προβλήματα στις διμερείς σχέσεις να είναι τα προγράμματα της Πιονγιάνγκ για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων και το έλλειμμα των ΗΠΑ στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών με την Κίνα.

Αναλυτές, όπως για παράδειγμα ο Μάικ Ο’ Χάνλον του Brookings Institution, σημείωναν ότι ίσως ο Τραμπ υποχρεωθεί να υιοθετήσει μια «πιο ευέλικτη στρατηγική διαπραγμάτευσης» με τους Κινέζους σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα, αναγνωρίζοντας για παράδειγμα ότι η αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου δεν μπορεί να γίνει αύριο, αλλά είναι πιο μεσοπρόθεσμος στόχος, και ότι θα χρειαστεί πιθανόν μια «ενδιάμεση συμφωνία».

Αν ο Τραμπ δεν επιδείξει καμιά ευελιξία, το Πεκίνο μπορεί «να διστάσει» να εντείνει «την οικονομική πίεση που ασκεί» στην Πιονγιάνγκ, έκρινε ο Ο’ Χάνλον.

Σχετικά άρθρα