Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανησυχία στη Βουλγαρία από δημοσίευμα για 82 τουρκικά τανκς που “δεν εγκατέλειπαν το βουλγαρικό έδαφος”

Ανησυχία στη Βουλγαρία από δημοσίευμα για 82 τουρκικά τανκς που “δεν εγκατέλειπαν το βουλγαρικό έδαφος”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Βουλγαρία, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Στρατιωτική Άσκηση, Τουρκία,

Μεγάλη ανησυχία προκάλεσε στη Βουλγαρία δημοσίευμα τοπική ιστοσελίδα σύμφωνα με το οποίο 82 τουρκικά τανκς και 800 Τούρκοι στρατιώτες δεν εγκατέλειπαν το έδαφος της χώρας μετά από την ολοκλήρωση στρατιωτικής άσκησης, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Το υπουργείο Άμυνας της χώρας διέψευσε το δημοσίευμα, που ανέφερε ότι τα 82 άρματα μάχης τύπου Αλτάι και πάνω από 800 Τούρκοι στρατιώτες, που συμμετείχαν στην άσκηση που έλαβε χώρα μεταξύ του Τοπολοβγκράντ και του (ποταμού) “Καμμένα Ρέκα”, δεν αποχωρούσαν από το βουλγαρικό έδαφος.

Η άσκηση κράτησε εννέα ημέρες, έγραφε το δημοσίευμα, αλλά με το πέρας της, τέσσερις ημέρες μετά, δεν έφευγαν εγκαταλείψει το βουλγαρικό έδαφος.

Μετά από παρέμβαση του υπουργού Άμυνας Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, συνέχιζε το δημοσίευμα, έγινε γνωστό ότι τα τουρκικά στρατεύματα περιμένουν εντολή από την Τουρκία για να μετακινηθούν και πρόσθετε ότι το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας, επικοινώνησε με τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, ενημερώνοντας για το πρόβλημα, αλλά το παρέπεμψαν στο περιφερειακό αρχηγείο, στην Κωνσταντινούπολη.

«Αυτό σημαίνει ότι βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που οι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ πρέπει να πιέσουν το τουρκικό κράτος να αποσύρει τα στρατεύματά του από τμήματα της βουλγαρικής επικράτειας», σημειώνει το δημοσίευμα.

Ως ψευδείς ειδήσεις χαρακτήρισε το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας το δημοσίευμα της βουλγαρικής ιστοσελίδας «gudelnews» (τα καλά νέα), που αναδημοσιεύθηκαν και από άλλες.

Πηγή του υπουργείου Άμυνας, ανέφερε στη βουλγαρική εθνική τηλεόραση БНТ, ότι οι σχετικές αναφορές είναι ψευδείς και ότι τα αναφερόμενα τουρκικά άρματα μάχης “Αλτάι” δεν έχουν ακόμη εισαχθεί σε υπηρεσία στον τουρκικό στρατό και έχει παραχθεί μόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός από αυτά.

Σχετικά άρθρα