Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταγγελία σοκ: Με βίασαν σε συνέδριο των Βρετανών Εργατικών και με απείλησαν να μη μιλήσω

Καταγγελία σοκ: Με βίασαν σε συνέδριο των Βρετανών Εργατικών και με απείλησαν να μη μιλήσω
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βιασμός, Βρετανία, Εργατικό Κόμμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Σεξουαλική Παρενόχληση, Τζέρεμι Κόρμπιν,

Μια νεαρή γυναίκα, μέλος του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε μια κομματική εκδήλωση όταν ήταν 19 ετών και ότι ένα στέλεχος των Εργατικών την απέτρεψε από το να καταγγείλει το γεγονός τότε, για να μην βλάψει την καριέρα της.

Η καταγγελία της Μπεξ Μπέιλι, 25 ετών σήμερα, είναι η πιο σοβαρή που έχει δει το φως της δημοσιότητας στο πλαίσιο των συνεχών αποκαλύψεων περί σεξουαλικής παρενόχλησης από “ισχυρούς” άνδρες στη Βρετανία, ένα “κύμα” που ξεκίνησε μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τον κινηματογραφικό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν.

“Στο Εργατικό Κόμμα δεν θα ανεχθούμε την παρενόχληση ή την κακοποίηση”

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο ηγέτης των Εργατικών, έδωσε εντολή να ερευνηθεί η καταγγελία της Μπέιλι, τονίζοντας ότι το κόμμα δεν την υποστήριξε όταν ανέφερε τι συνέβη. “Η Μπεξ Μπέιλι επέδειξε απίστευτο θάρρος μιλώντας δημοσίως για τα όσα της συνέβησαν και έχει την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη μου” ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook.

“Στο Εργατικό Κόμμα δεν θα ανεχθούμε τον σεξισμό, την παρενόχληση ή την κακοποίηση. Ό,τι κι αν χρειαστεί, είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να τα ξεριζώσουμε”, πρόσθεσε.

Ένας εκπρόσωπος του κόμματος είπε: “Θα συνιστούσαμε ενθέρμως να ερευνήσει η αστυνομία τους ισχυρισμούς που έκανε η Μπεξ Μπέιλι περί εγκληματικών ενεργειών”.

Η Μπέιλι, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, είπε την Τρίτη ότι το 2011 την βίασε κάποιο μέλος του κόμματος, σε υψηλότερη θέση από τη δική της. Είπε ότι προσπάθησε να υποκριθεί πως δεν συνέβη ποτέ και ότι δεν το κατήγγειλε στην αστυνομία εκείνη την εποχή.
“Φοβόμουν.

Ντρεπόμουν. Ήξερα ότι στο Εργατικό Κόμμα, όπως σε κάθε οικογένεια, αγαπούν τα κουτσομπολιά και δεν ήθελα να το μάθουν οι άνθρωποι ενώ επίσης ανησυχούσα πως δεν θα με πίστευαν”, πρόσθεσε.

Δύο χρόνια αργότερα, μίλησε σε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος για το θέμα. Τότε, ο συνομιλητής της άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα έπρεπε να το καταγγείλει γιατί μπορεί να έβλαπτε τη δική της καριέρα. Δεν της δόθηκε καμία συμβουλή για το τι να κάνει στη συνέχεια.

“Μπορεί αυτή να είναι η πραγματική άποψή τους (…) και αυτό δείχνει ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα στην πολιτική με αυτό το ζήτημα”, πρόσθεσε, ζητώντας να αναλάβει την έρευνα μια ανεξάρτητη υπηρεσία και όχι κάποιος εντός του κόμματος που “μπορεί να έχει προδιάθεση να είναι πιστός στο Εργατικό Κόμμα”.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έχει διατάξει έρευνες για δύο υπουργούς της έπειτα από παρόμοιες καταγγελίες σε βάρος τους. Ο Ντέμιαν Γκριν, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησής της, αρνείται ότι παρενόχλησε μια γυναίκα 30 χρόνια νεότερή του ενώ ο υφυπουργός Εμπορίου Μαρκ Γκάρνιερ υποστηρίζει ότι “έκανε πλάκα” όταν ζήτησε από τη βοηθό του να του αγοράσει σεξουαλικά βοηθήματα.

Σχετικά άρθρα