Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Μπαχρέιν ζητά την αποπομπή του Κατάρ από το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου

Το Μπαχρέιν ζητά την αποπομπή του Κατάρ από το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισλαμιστές, Κατάρ, Μπαχρέιν, Περσικός Κόλπος, Τζιχαντιστές,

Το Μπαχρέιν δεν σκοπεύει να συμμετάσχει στην επόμενη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου εάν το Κατάρ δεν αλλάξει στάση και για να προστατευθεί το όργανο αυτό το σωστό θα ήταν να ανασταλεί η συμμετοχή του Κατάρ, υποστήριξε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών του Μπαχρέιν μέσω Twitter.

Ο Χάλιντ Μπιν Άχμεντ Αλ Χαλίφα ανέφερε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης πως «αν το Κατάρ νομίζει πως το να παίζει με τον χρόνο και να ασκεί παρελκυστική πολιτική θα του δώσει χρονικά περιθώρια ως την επόμενη σύνοδο του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, λαθεύει.

»Αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτή τη σύνοδο» όπως αναφέρει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας του μικρού εμιράτου πρόσθεσε ότι «το σωστό βήμα θα ήταν να ανασταλεί η συμμετοχή του Κατάρ από το Συμβούλιο (…). Είμαστε σύμφωνοι με την αποπομπή του» Κατάρ από το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Αίγυπτος και το Μπαχρέιν διέκοψαν την 5η Ιουνίου τις διπλωματικές και εμπορικές τους σχέσεις με το Κατάρ, τη χώρα που κατατάσσεται στην πρώτη θέση στις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου παγκοσμίως και φιλοξενεί τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με τις χώρες αυτές, η Ντόχα προσεταιρίζεται το σιιτικό Ιράν —τον κυριότερο αντίπαλο του Ριάντ στον αγώνα για επιρροή στην περιοχή— και υποστηρίζει τη σουνιτική τζιχαντιστική τρομοκρατία. Το Κατάρ διαψεύδει τις κατηγορίες αυτές.

Σχετικά άρθρα