Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έσπειρε θάνατο η καταιγίδα στην κεντρική Ευρώπη – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Έσπειρε θάνατο η καταιγίδα στην κεντρική Ευρώπη – Τουλάχιστον πέντε νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Καιρός, Καταιγίδα, Καταιγίδες, Πλημμύρες, Πολωνία, Τσεχία,

Τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων σε Τσεχία, Πολωνία και Γερμανία προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε νωρίς το πρωί της Κυριακής την κεντρική Ευρώπη.

Παράλληλα, σημειώθηκαν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δημιουργήθηκαν προβλήματα στην οδική και σιδηροδρομική κυκλοφορία, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης επέμβασης.

Στην Τσεχία, από πτώση δέντρων σκοτώθηκαν μία γυναίκα κοντά στην πόλη Τρέμπιτς και ένας ηλικιωμένος άνδρας στη Ζιτζίν.

Στην Πολωνία, οδηγός σκοτώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του αφού προσέκρουσε σε κλαδί που είχε πέσει στον δρόμο κοντά στη Ζετσίν, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Η πτώση ενός κλαδιού πάνω στο αυτοκίνητό του σκότωσε άλλον έναν αυτοκινητιστή στην πόλη Οπόλε (δυτικά), σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Στη Γερμανία, 63χρονος που κοιμόταν σε βαν σε έναν καταυλισμό στην Μπάιε ντε Τζάντε, στο βόρειο τμήμα της χώρας, αιφνιδιάστηκε από τα ορμητικά νερά και πνίγηκε στην προσπάθειά του να διαφύγει με τα πόδια, σύμφωνα με την αστυνομία. Ο 59χρονος αδερφός του κατάφερε να σωθεί.

Στο Αμβούργο, δρόμοι πλημμύρισαν, κυρίως στη συνοικία της ψαραγοράς, κοντά στον Έλβα, ενώ πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια διακόπηκαν στο βόρειο τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την εταιρεία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.

Οι ισχυροί άνεμοι είχαν αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας σε δεκάδες σιδηροδρομικές γραμμές και πολλούς αυτοκινητοδρόμους στην Τσεχία. Η στάθμη του νερού σε πολλούς ποταμούς στο βόρειο τμήμα της χώρας έφθασε το όριο συναγερμού.

«Αυτή τη στιγμή εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό», ανέφερε το πρωί σε ανακοίνωσή της η δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού CEZ.

Περίπου 200.000 άτομα έχουν επηρεαστεί από τις διακοπές ρεύματος στη δυτική Πολωνία.

Στην Αυστρία, οι διοργανωτές ακύρωσαν σήμερα το πρωί το σλάλομ έναρξης του παγκοσμίου κυπέλου αλπικού σκι ανδρών στο Σόλντεν, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν με ταχύτητα έως και 100 χλμ την ώρα.

Σχετικά άρθρα