Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η βραζιλιάνικη αστυνομία σκότωσε κατά λάθος Ισπανίδα τουρίστρια σε φαβέλα στο Ρίο

Η βραζιλιάνικη αστυνομία σκότωσε κατά λάθος Ισπανίδα τουρίστρια σε φαβέλα στο Ρίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Ισπανία, Ρίο Ντε Τζανέιρο, Τουρισμός, Τουρίστες,

Η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσε ότι σκότωσε κατά λάθος μια Ισπανίδα τουρίστρια που επισκεπτόταν μια φαβέλα, όπου λίγες ώρες νωρίτερα δύο αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με εμπόρους ναρκωτικών.

Το όχημα στο οποίο επέβαιναν τουρίστες «παραβίασε οδόφραγμα της αστυνομίας» στη φαβέλα Ροσίνια και οι αστυνομικοί, που δεν γνώριζαν ότι οι επιβάτες ήταν τουρίστες, άνοιξαν πυρ εναντίον του, εξήγησαν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου σε ένα δελτίο Τύπου.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1, το θύμα ήταν η Μαρία Εσπεράνθα Ρούιθ Χιμένεθ, ηλικίας 67 ετών. Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά της. Οι αστυνομικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για την υπόθεση.

Η Ροσίνια, όπου ζουν περίπου 100.000 άνθρωποι, είναι η μεγαλύτερη φαβέλα του Ρίο. Εδώ και πάνω από έναν μήνα οι ανταλλαγές πυρών αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, καθώς συγκρούονται μεταξύ τους αντίπαλες συμμορίες που θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το εμπόριο ναρκωτικών.

Περίπου μία ώρα πριν σκοτωθεί η τουρίστρια, δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών με ενόπλους που πιστεύεται ότι ήταν μέλη συμμοριών.

Σχετικά άρθρα