Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ράκα: Αρνούνται να παραδοθούν Γάλλοι τζιχαντιστές με εμπλοκή στο μεγάλο μακελειό στο Παρίσι

Ράκα: Αρνούνται να παραδοθούν Γάλλοι τζιχαντιστές με εμπλοκή στο μεγάλο μακελειό στο Παρίσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Στη διαπραγμάτευση στις λεπτομέρειες βρίσκεται η παράδοση της Ράκα από τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Αυτό που μεταδιδόταν νωρίτερα ως εκκένωση εγκλωβισμένων αμάχων, από τις συνοικίες της Ράκα που κατέχουν ακόμα οι πολιορκημένοι τζιχαντιστές, φαίνεται να εξελίσσεται σε παράδοση της πόλης.

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κρατάνε ακόμα το 10% της Ράκα.

Οι τρομοκράτες είναι ολόγυρα περικυκλωμένοι από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και φαίνεται ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία αποδέχτηκαν ότι ο αγώνας τους είναι μάταιος.

Όπως πληροφορούμαστε έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής να αποχωρήσουν τα γυναικόπαιδα και οι άμαχοι, οι οικογένειες των τζιχαντιστών και όσοι τζιχαντιστές παραδώσουν τα όπλα τους.

Όλοι αυτοί θα μεταφερθούν με λεωφορεία στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ σε εδάφη που κατέχει ακόμα το Ισλαμικό Κράτος. Τα λεωφορεία για τη μεταφορά των πολιορκημένων βρίσκονται ήδη στην πόλη.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφωνήθηκε να αποχωρήσουν, αφού παραδώσουν τα όπλα τους, προστατευμένοι από τις ίδιες συνθήκες και οι ξένοι τζιχαντιστές που βρίσκονται μεταξύ των πολιορκημένων.

Νωρίτερα λεγόταν ότι οι ξένοι εξαιρούνταν από τη συμφωνία εκκένωσης και παράδοσης, αλλά προφανώς οι πολιορκητές θέλουν να τελειώνουν μια ώρα γρηγορότερα, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της πόλης δίχως άλλες μάχες.

Ακτιβιστές αναφέρουν ότι στις υπό παράδοση συνοικίες είναι εγκλωβισμένοι 3.000 άμαχοι.

Δεν διευκρινίζεται εάν αυτός ο αριθμός συμπεριλαμβάνει μαζί ή χώρια τους κατοίκους της πόλης με τις οικογένειες τρομοκρατών.

Όπλα των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Ράκα λάφυρα στα χέρια των Κούρδων.

Έξι Γάλλοι τζιχαντιστές αρνούνται να παραδοθούν

Έξι Γάλλοι τζιχαντιστές που βρίσκονται στη Ράκα αρνήθηκαν τη συμφωνία παράδοσης στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

Οι έξι αυτοί τρομοκράτες εμπλέκονται στη μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι και γνωρίζουν ότι θα συλληφθούν.

Σύντομο Ιστορικό

Η Ράκα ήταν η ντε φάκτο «πρωτεύουσα» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία μέχρι που ξεκίνησε η πολιορκία της.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ξεκίνησαν την επιχείρηση «Οργή του Ευφράτη» για την απελευθέρωση της Ράκα τον Νοέμβριο του 2016 και η πολιορκία ξεκίνησε αρχές Ιουνίου 2017.

Η Ράκα (ελληνικό όνομα «Καλλίνικος»), καταλήφθηκε από τους ισλαμιστές της Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) τον Μάρτιο του 2013.

Τον Ιούνιο του 2013 άνοιξε γραφεία στην πόλη και το Ισλαμικό Κράτος. Ήταν ακόμα η εποχή που το Ισλαμικό Κράτος και οι «μετριοπαθείς» είχαν αγαστές σχέσεις.

Στις 13 Ιανουαρίου 2014 η Ράκα περιήλθε υπό τον απόλυτο έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους, αφού εκδιώχθηκαν οι ισλαμιστές των άλλων οργανώσεων από την πόλη.

Το Ισλαμικό Κράτος ανακήρυξε τη Ράκα «πρωτεύουσά» του και η πόλη υπήρξε μέχρι και τις 6 Ιουνίου 2017, οπότε και ξεκίνησε η πολιορκία της, το κέντρο της παγκόσμιας τρομοκρατίας του ISIS.

*Στην κεντρική φωτογραφία: Κούρδισσες ζωροάστρισσες Γιαζίντι που πολέμησαν στην πολιορκία της Ράκα.

Σχετικά άρθρα