Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανός ΥΠ.ΕΞ.: Nα αλλάξουν πολιτική οι ΗΠΑ – Θα τα βρούμε με τη Σαουδική Αραβία

Ιρανός ΥΠ.ΕΞ.: Nα αλλάξουν πολιτική οι ΗΠΑ – Θα τα βρούμε με τη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, Πυρηνικά Όπλα,

«Πιστεύω πως πρόκειται για δήλωση που προέρχεται από κακή ενημέρωση.

»Οπωσδήποτε καμία συμφωνία δεν είναι τέλεια και δεν ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Μπορεί να μην είναι τέλεια, ωστόσο όλες οι πλευρές μπορούν να ζήσουν με αυτή», δήλωσε ο Iρανός υπουργός Εξωτερικών σε μία πρώτη επίσημη αντίδραση της Τεχεράνης απέναντι στον επιθετικό λόγο που χρησιμοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος, αναφερόμενος στην πυρηνική συμφωνία.

Όσον αφορά τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για νέες και σκληρότερες κυρώσεις εναντίον της Τεχεράνης, ο Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ ακολουθούν μία πολιτική και επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον του Ιράν τα τελευταία 40 χρόνια.

»Βασικά, έχουμε αποκτήσει ανοσία στις αμερικανικές κυρώσεις. Φαίνεται να έχουν μία εμμονή.

»Πιστεύουν ότι οι κυρώσεις αποδίδουν. Στην πραγματικότητα, πιστεύω πως δεν έχουν μάθει μέχρι τώρα, ότι οι κυρώσεις δεν αποδίδουν.

»Δεν μπορείς να ασκήσεις πίεση σε μία χώρα να εγκαταλείψει την κυριαρχία της, την αξιοπρέπειά της, για λίγους περιορισμούς που τους επιβάλλουν οι ΗΠΑ».

«Νομίζω ότι όσο πιο γρήγορα οι ΗΠΑ αντιληφθούν ότι με αυτές τις πολιτικές προκαλούν αντίσταση και αντίδραση και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, τόσο πιο γρήγορα θα προσαρμόσουν τις πολιτικές τους και θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τις συμφέροντά τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι «θα συζητήσουμε τη Σαουδική Αραβία τις διαφορές μας.

Δεν πιστεύουμε ότι το Ιράν και η Σαουδική Αραβία πρέπει να εξακολουθήσουν να έχουν το επίπεδο των σχέσεων που διατηρούν σήμερα».

Σχετικά άρθρα