Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ιρακινός στρατός πλησιάζει την πόλη του Κιρκούκ

Ο ιρακινός στρατός πλησιάζει την πόλη του Κιρκούκ

Ο ιρακινός στρατός ξεκίνησε σήμερα επιχειρήσεις στην ύπαιθρο της πόλης του Κιρκούκ, περιοχή που διεκδικούν τόσο η Βαγδάτη όσο και το ιρακινό Κουρδιστάν, δήλωσε στο AFP ένας Ιρακινός στρατηγός, ενώ οι Κούρδοι δηλώνουν έτοιμοι να αμυνθούν.

«Οι ιρακινές ένοπλες δυνάμεις προελαύνουν για να λάβουν τις στρατιωτικές θέσεις που είχαν πριν τα γεγονότα του Ιουνίου του 2014», τις οποίες οι Πεσμεργκά [σ.σ. όπως ονομάζονται οι Κούρδοι στρατιώτες στο Ιράκ], έθεσαν υπό τον έλεγχο τους μετά το χάος που δημιουργήθηκε από την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε στρατηγός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Στο μεταξύ δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι Πεσμεργκά έχουν αναπτυχθεί στην πόλη του Κιρκούκ για να αντιμετωπίσουν τις πιθανές «απειλές» του ιρακινού στρατού, μετέδωσε το κουρδικό τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw, επικαλούμενο τον αντιπρόεδρο του ιρακινού Κουρδιστάν Κόσρατ Ράσουλ.

«Δεκάδες χιλιάδες Πεσμεργκά και δυνάμεις ασφαλείας έχουν ήδη λάβει θέσεις μέσα και γύρω από το Κιρκούκ», πρόσθεσε.

«Τουλάχιστον 6.000 επιπλέον Πεσμεργκά έχουν αναπτυχθεί από την Πέμπτη το βράδυ για να αντιμετωπίσουν την απειλή των ιρακινών δυνάμεων», κατέληξε ο Ράσουλ.

Σχετικά άρθρα