Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθοριστικές για τα πολιτικά πράγματα των Σκοπίων οι δημοτικές εκλογές της Κυριακής

Καθοριστικές για τα πολιτικά πράγματα των Σκοπίων οι δημοτικές  εκλογές της Κυριακής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Εκλογές, Ζόραν Ζάεφ, Νίκολα Γκρούεφσκι, Σκόπια,

Δημοτικές εκλογές διεξάγονται την Κυριακή 15 Οκτωβρίου στα Σκόπια, οι οποίες σε κάθε περίπτωση χαρακτηρίζονται κρίσιμες, αφού από το αποτέλεσμα τους θα κριθεί, σε μεγάλο βαθμό, η εξέλιξη των πολιτικών πραγμάτων στη χώρα.

Σε περίπτωση που στους περισσότερους μεγάλους δήμους της χώρας επικρατήσει το κυβερνών κόμμα “Σοσιαλδημοκρατική Ένωση” (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, τότε ο τελευταίος θα ενισχυθεί σημαντικά στο εσωτερικό και θα σταθεροποιηθεί στην εξουσία, την οποία ανέλαβε τον περασμένο Μάιο.

Σε περίπτωση που επικρατήσει το εθνικιστικό VMRO-DPMNE, τότε αναμένεται όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης στη χώρα και επανάκαμψη του Νίκολα Γκρούεφσκι, ο οποίος θα είναι σε θέση να θέσει πιο επιτακτικά το αίτημα για πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Εάν κανείς υποψήφιος δεν κατορθώσει να αποσπάσει από τον πρώτο γύρο ποσοστό άνω του 50%, τότε θα ακολουθήσει δεύτερος γύρος, στις 29 Οκτωβρίου, μεταξύ των δύο πρώτων του πρώτου γύρου.

Το ενδιαφέρον των δημοτικών αυτών εκλογών στρέφεται κυρίως στο ποιος θα επικρατήσει στον Δήμο των Σκοπίων, όπου θα κριθούν ως ένα βαθμό και οι εντυπώσεις για τον νικητή των δημοτικών εκλογών, με πιθανό σενάριο η αναμέτρηση στα Σκόπια να οδηγηθεί σε δεύτερο γύρο, στις 29 Οκτωβρίου.

Συνολικά, οχτώ είναι οι υποψήφιοι για τον Δήμο των Σκοπίων.

Υποψήφιος του κόμματος του Νίκολα Γκρούεφσκι είναι ο δημοφιλής δήμαρχος Κότσε Τραγιάνοφσκι, ο οποίος θα διεκδικήσει τρίτη θητεία, ενώ υποψήφιος του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ είναι ο βουλευτής Πέτρε Σιλέγκοφ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε πριν από μερικές ημέρες, ο Σιλέγκοφ προηγείται με μικρή διαφορά του Τραγιάνοφσκι (περίπου 2,5%) και στο όριο του στατιστικού λάθους.

Μεγάλο εμφανίζεται και το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, οπότε όλα τα ενδεχόμενα για το ποιος θα επικρατήσει στον μεγαλύτερο Δήμο της χώρας είναι ανοιχτά.

Σχετικά άρθρα