Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε η διάσημη τεκνατζού τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς- “Να σαπίσει στην Κόλαση”

Σκοτώθηκε η διάσημη τεκνατζού τζιχαντίστρια Σάλι Τζόουνς- “Να σαπίσει στην Κόλαση”

Μία από τις πλέον καταζητούμενες τζιχαντίστριες στον πλανήτη, η Σάλι Τζόουνς σκοτώθηκε από επιδρομή drone στην Συρία.

Η Βρετανίδα τζιχαντίστρια, γνωστή και ως “τεκνατζού τζιχαντίστρια” έγινε στόχος από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, πιθανά μαζί με τον 12χρονο γιο της, τον οποίο η ίδια είχε στρατολογήσει στο Ισλαμικό Κράτος, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα The Sun.

Ο βρετανικός Τύπος είχε δώσει στη Τζόουνς, που καταγόταν από τη νότια Αγγλία και είχε ασπαστεί το ισλάμ, το παρωνύμιο “τεκνατζού τζιχαντίστρια”, αφού ο κατά πολλά χρόνια νεώτερος τζιχαντιστής σύζυγός της Τζουνάιντ Χουσάινς, σκοτώθηκε από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος το 2015.

Επικαλούμενη μια πηγή από τις βρετανικές υπηρεσίες Πληροφοριών που ενημερώθηκαν από τις αμερικανικές, η The Sun αναφέρει ότι η Τζόουνς και ο γιος της σκοτώθηκαν τον Ιούνιο κοντά στα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ, καθώς προσπαθούσε να διαφύγει από το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, τη Ράκα.

Επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών Πληροφοριών δήλωσαν ότι δεν μπορούν να είναι 100% σίγουροι ότι η Τζόουνς σκοτώθηκε καθώς δεν είναι σε θέση να συλλέξουν δείγματα DNA, όμως είναι «πεπεισμένοι» ότι είναι νεκρή.

Ο γιος της, ΤζοΤζο, πιστεύεται επίσης ότι είναι νεκρός, αν και η παρουσία του στο πλευρό της δεν ήταν γνωστή όταν εξαπολύθηκε η επίθεση από το μη επανδρωμένο αεροσκάφος και ο μικρός δεν συμπεριλαμβανόταν στους στόχους της επίθεσης, σύμφωνα με τη The Sun.

Ποια ήταν

Η Τζόουνς προτού ασπαστεί το ισλάμ ήταν τραγουδίστρια σε συγκρότημα πανκ και ήταν επί χρόνια στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου.

Πιστεύεται ότι έφυγε από το σπίτι της στο Τσάτχαμ, στην κομητεία Κεντ, το 2013 για να ταξιδέψει στη Συρία, όπου παντρεύτηκε τον Χουσάιν, τον οποίο γνώρισε μέσω Διαδικτύου.

Στρατολογούσε μέσω Διαδικτύου στο Ισλαμικό Κράτος και κάποιες φορές αναρτούσε προπαγανδιστικό υλικό στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβανομένης μιας φωτογραφίας στην οποία εμφανιζόταν ντυμένη καλόγρια και κρατούσε ένα όπλο προς την κάμερα.

“Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι νεκρή”

Mε «εκρήξεις» χαράς υποδέχθηκε την είδηση του θανάτου της πλέον καταζητούμενης τζιχαντίστριας Σάλι Τζόουνς, ο πρώην σύντροφός της.

Ο Ντάρεν Ντίξον είχε σχέση με τη Σάλι και λέγεται ότι είναι ο πατέρας του 12χρονου Jojo, τον οποίο είχε πάρει μαζί της στη Συρία.

Μιλώντας στην Daily Mail, δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι νεκρή».

Ωστόσο αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τον γιο του.

Η πάλαι ποτέ τραγουδίστρια της πανκ-ροκ Σάλι Τζόουνς από το Κεντ έφυγε μαζί με τον γιο της Jojo το 2013 για να στρατολογηθεί στο Ισλαμικό Κράτος.

«Μακάρι να σαπίσει στην Κόλαση»

Η Τζόουνς στρατολογούσε μέσω Διαδικτύου εθελοντές για το Ισλαμικό Κράτος και κάποιες φορές αναρτούσε προπαγανδιστικό υλικό στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβανομένης μιας φωτογραφίας στην οποία εμφανιζόταν ντυμένη καλόγρια και κρατούσε ένα όπλο προς την κάμερα.

Η είδηση του θανάτου της Τζόουνς προκάλεσε πανηγυρισμούς και στις οικογένειες ανθρώπων που είχε στρατολογήσει.

Ένας άνδρας που η αδελφή του φέρεται να στρατολογήθηκε από την Τζόονς δήλωσε στο ITV:

«Έχω ανάμεικτα συναισθήματα σήμερα. Είμαι και θλιμμένος, αλλά και πολύ χαρούμενος ταυτόχρονα.

»Χαρούμενος, γιατί η Σάλι Τζοουνς δεν θα μπορεί πια να κάνει κακό στις οικογένειές μας και λυπημένος γιατί μπήκε στη ζωή της αδελφής μου.

»Η Σάλι Τζόουνς ήταν μία σατανική γυναίκα που κατέστρεψε την οικογένειά μας και ελπίζω να σαπίσει στην Κόλαση».

«Η αδελφή μου ήταν υπέροχος και στοργικός άνθρωπος μέχρι που επικοινώνησε με τη Σάλι Τζόουνς στο διαδίκτυο.

»Μέσα σε λίγους μήνες κατάφερε να τη στρατολογήσει και πριν προλάβουμε να μιλήσουμε μαζί της έφυγε για τη Συρία, προκειμένου να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος», σημείωσε.

Σχετικά άρθρα