Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες απειλές Β. Κορέας: Ο Τραμπ άναψε το φιτίλι του πολέμου- Θα απαντήσουμε με καταιγισμό πυρός

Νέες απειλές Β. Κορέας: Ο Τραμπ άναψε το φιτίλι του πολέμου- Θα απαντήσουμε με καταιγισμό πυρός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Κιμ Γιονγκ Ουν, Ντόναλντ Τραμπ, Πυρηνικά Όπλα, Ρι Γιονγκ Χο,

Νέες απειλές εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα κατά των ΗΠΑ δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ρι Γιονγκ Χο που έκανε δριμεία επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ, κατά την διάρκεια επίσκεψης του στη Μόσχα.

Ο ΥΠ.ΕΞ. τόνισε το μεσημέρι της Τετάρτης πως “ο Τραμπ άναψε το φιτίλι του πολέμου. H Βόρεια Κορέα θα απαντήσει με έναν καταιγισμό πυρός”.

“Παράγοντας ασφαλείας το πυρηνικό μας πρόγραμμα”

Μετά τις απειλές, ο Γιόνγκ Χο αναφέρθηκε και στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, χαρακτηρίζόντας το ως “παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή”, ενώ κατέληξε υποστηρίζοντας πως “η Β. Κορέα είναι πλέον κοντά στον στόχο της: να βρίσκεται σε ισορροπία δυνάμεων με τις ΗΠΑ”.

Ο Βορειοκορεάτης υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί ξανά με βαρείς χαρακτηρισμούς στον Ντόναλντ Τραμπ μετά την ομιλία του στον ΟΗΕ πριν ένα μήνα: τον είχε αποκαλέσει «διαταραγμένη προσωπικότητα», «μεγαλομανή», «αρχιψεύτη», «γκάνγκστερ», «διαβολικό πρόεδρο», «άνθρωπο που κηλίδωσε αυτόν τον χώρο με βίαια και απερίσκεπτα λόγια», ενώ σημείωσε πως είναι ο ίδιος «σε αποστολή αυτοκτονίας» και ο οποίος αποτελεί σήμερα «μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ειρήνη».

Σχετικά άρθρα