Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ρωσία ενδέχεται να μειώσει τους Αμερικανούς διπλωμάτες στο έδαφός της σε 300

Η Ρωσία ενδέχεται να μειώσει τους Αμερικανούς διπλωμάτες στο έδαφός της σε 300
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία,

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δεν αποκλείει να ζητήσει από τις ΗΠΑ να μειώσουν το διπλωματικό προσωπικό τους στη Ρωσία σε 300 πρόσωπα ή λιγότερα, δήλωσε ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Βόρειας Αμερικής του υπουργείου Γκεόργκι Μπορισένκο.

Τον Ιούλιο, η Μόσχα ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν τον αριθμό του διπλωματικού και τεχνικού προσωπικού τους που εργάζεται στη Ρωσία κατά περίπου 60%, στα 455 πρόσωπα, στο πλαίσιο διπλωματικής διένεξης.

Ο αριθμός 455 ορίσθηκε ώστε να αντανακλά τον συνολικό αριθμό των Ρώσων διπλωματών που εργάζονται στις ΗΠΑ και περιλαμβάνει επίσης τους Ρώσους πολίτες που εργάζονται στα Ηνωμένα Έθνη στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο κ. Μπορισένκο στο πρακτορείο.

«Το γεγονός ότι το καλοκαίρι συνυπολογίσαμε τους ανθρώπους που εργάζονται για την αποστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ, ήταν ένδειξη καλής θέλησης», δήλωσε ο κ. Μπορισένκο στο RIA.

«Αν δεν το εκτίμησαν, έχουμε πλήρες δικαίωμα να μειώσουμε τον αριθμό των Αμερικανών διπλωματών», δήλωσε προσθέτοντας ότι η Μόσχα ενδέχεται να πάψει να λαμβάνει υπόψη το ρωσικό προσωπικό στον ΟΗΕ, όταν υπολογίζει τι σημαίνει ισοδυναμία στην εκπροσώπηση των δύο χωρών.

«Σ’ αυτή την περίπτωση, ο αριθμός του αμερικανικού προσωπικού στη Ρωσία θα πρέπει να μειωθεί στο επίπεδο των 300 ή λιγότερων», δήλωσε.

Σχετικά άρθρα