Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εφιαλτική πρόβλεψη: Τι θα συμβεί σε Σεούλ και Τόκιο από μία πυρηνική επίθεση του Κιμ

Εφιαλτική πρόβλεψη: Τι θα συμβεί σε Σεούλ και Τόκιο από μία πυρηνική επίθεση του Κιμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ιαπωνία, Κιμ Γιονγκ Ουν, Πυρηνικά Όπλα, Σεούλ, Τόκιο,

Την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος, Nτόναλντ Τραμπ, απειλεί να καταστρέψει τη Βόρεια Κορέα, ακόμη και ορισμένοι εκ των πιο στενών συνεργατών του σπεύδουν να μας θυμίσουν τις καταστροφικές συνέπειες ενός πολέμου που μπορεί να προκαλέσει ο Κιμ Γιονκ Ουν. 

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα 38 North και την οποία παρουσιάζει το Bloomberg, αποδεικνύεται πόσο καταστροφική θα ήταν μία πυρηνική επίθεση της Β. Κορέας, κυρίως για τις γειτονικές της χώρες.

Εάν ο Κιμ Γιονγκ Ουν εξαπέλυε πυρηνική επίθεση ενάντια στη Σεούλ και στο Τόκιο –δηλαδή δύο πόλεις οι οποίες είναι εντός της εμβέλειας του οπλοστασίου του- τότε θα έβρισκαν τον θάνατο 2,1 εκατ. άνθρωποι ενώ θα τραυματίζονταν τουλάχιστον 7,7 εκατ., τονίζει η 38 North.

Η ανάλυση του Michael J. Zagurek Jr., στηρίζεται στις πληροφορίες που υπάρχουν για το οπλοστάσιο που διαθέτει η Β. Κορέα αλλά και την τεχνολογία που έχει στην κατοχή της.

Ο Zagurek υπολογίζει ότι ο Κιμ διαθέτει 20 έως 25 πυρηνικές κεφαλές και έχει τη δυνατότητα να τις τοποθετήσεις σε βαλλιστικούς πυραύλους.

Αν και το ενδεχόμενο απευθείας επίθεσης σε Νότιο Κορέα και Ιαπωνία δεν είναι υψηλό, ο Zagurek τονίζει ότι πολλές φορές στην ανθρώπινη ιστορία συνέβησαν καταστροφές, ενώ η κοινή λογική έλεγε ότι «δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Σχετικά άρθρα