Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεκαοχτώ νεκροί σε πηγάδι στην πολιορκημένη Ράκα – Βομβαρδίστηκαν ενώ έπαιρναν νερό

Δεκαοχτώ νεκροί σε πηγάδι στην πολιορκημένη Ράκα – Βομβαρδίστηκαν ενώ έπαιρναν νερό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αεροπορικές Επιδρομές, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές,

Τουλάχιστον 18 άμαχοι, ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά, σκοτώθηκαν την Τρίτη σε αεροπορική επιδρομή του Διεθνούς Συνασπισμού υπό την ηγεσία της Ουάσιγκτον στην πολιορκημένη Ράκα της Συρίας, όπου συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για την εκδίωξη των τελευταίων τζιχαντιστών, όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Άμαχοι αντλούσαν νερό από ένα πηγάδι κοντά στο δημοτικό στάδιο στο βόρειο τμήμα της Ράκας τη στιγμή των πληγμάτων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Σύμφωνα με τη φιλοϊσλαμιστική ιστοσελίδα, που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία, ανάμεσα στους 18 νεκρούς είναι τέσσερα παιδιά.

Η περιοχή που επλήγη βρίσκεται σε έναν τομέα από όπου έχουν μεν αποσυρθεί τα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, αλλά η οποία δεν βρίσκεται ακόμη υπό τον έλεγχο των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), της συμμαχίας Κούρδων, Αράβων και Ασσυρίων δημοκρατικών που μάχεται εναντίον των τζιχαντιστών με την υποστήριξη του Διεθνούς Συνασπισμού, κυρίως από αέρος.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Συνασπισμού, συνταγματάρχης Ράιαν Ντίλον, τόνισε ότι «γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να περιορίζονται τα πλήγματα σε πολιτικές υποδομές» και να «αποφεύγονται απώλειες μεταξύ των αμάχων» σε μήνυμά του προς το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Συνασπισμός θα ερευνήσει τις πληροφορίες που δημοσιοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως κάνει σε κάθε περίπτωση που καταγγέλλονται θάνατοι αμάχων.

Η Ράκα, στο βόρειο τμήμα της Συρίας, βρέχεται από τον Ευφράτη ποταμό. Ωστόσο, εδώ και αρκετό καιρό η πόλη δεν έχει τρεχούμενο νερό εξαιτίας των ζημιών που έχουν υποστεί οι σωληνώσεις του δικτύου ύδρευσης από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, πολλοί από τους οποίους έγιναν από τον Διεθνή Συνασπισμό.

Οι κάτοικοι είναι έτσι αναγκασμένοι να πηγαίνουν για να βρουν νερό στις όχθες του Ευφράτη, σε πηγάδια και νερόλακκους στην πόλη, συχνά με κίνδυνο της ζωής τους.

Η πόλη πολιορκείται από τις αρχές του καλοκαιριού και πλέον το Ισλαμικό Κράτος έχει παραμείνει σε μερικές συνοικίες στο κέντρο της, ολόγυρα αποκλεισμένο.

Στα τέλη του Σεπτεμβρίου, ο Διεθνής Συνασπισμός αναγνώρισε ότι ευθύνεται για τον θάνατο 735 αμάχων στη Συρία και στο γειτονικό Ιράκ από το 2014.

Σχετικά άρθρα