Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρώην Υπ. Εσωτερικών Αλβανίας: Η χώρα μου κυβερνάται από εγκληματικές ομάδες με θωρακισμένα αυτοκίνητα

Πρώην Υπ. Εσωτερικών Αλβανίας: Η χώρα μου κυβερνάται από εγκληματικές ομάδες με θωρακισμένα αυτοκίνητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλβανία, Βαλκάνια, Εγκληματική Ομάδα, Εγκληματική Οργάνωση, Εμπόριο Ναρκωτικών, Καρτέλ, Καρτέλ Ναρκωτικών, Ναρκωτικά,

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Ντριτάν Ντεμιράι, απόστρατος διοικητής των ειδικών δυνάμεων, κατήγγειλε ότι η Αλβανία κυβερνάται από εγκληματικές ομάδες.

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Tpz.al, που αναδημοσιεύει το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Ντεμιράι κατέθεσε ισχυρές κατηγορίες, λέγοντας ότι οι συμμορίες υποστηρίζονται από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Έντι Ράμα [σ.σ. το οποίο βρίσκεται στην κυβέρνηση και του οποίου χρημάτισε υπουργός] και ότι υπάρχει αμοιβαίο αλληλοσυμπληρούμενο συμφέρον κόμματος και συμμοριών.

Σύμφωνα με το αλβανικό Balkan Web, η Αλβανία, όπως λέει ο Ντεμιράι, κυβερνιέται, όχι σήμερα, αλλά εδώ και τέσσερα χρόνια από συμμορίες, οι οποίες υποστήριξαν ανοιχτά τον προεκλογικό αγώνα του Σοσιαλιστικού κόμματος του Έντι Ράμα.

Υπήρξαν μάλιστα σχετικές εκθέσεις από το Γραφείο του ΟΑΣΕ για τους Δημοκρατικούς Θεσμούς και Ανθρώπινα Δικαιώματα, που δημοσιεύθηκαν πριν από μερικές ημέρες.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι συμμορίες αυτές δρουν σε όλα τα επίπεδα και έχουν την ανοχή της Αστυνομίας και έτσι, ελευθερία δράσης, αφού εξυπηρετούν ψηφοθηρικά το κυβερνών κόμμα.

Κατήγγειλε ακόμη ότι σε αρκετές πόλεις υπάρχουν φατρίες που κινούνται ελεύθερα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι αρχηγοί των φατριών αυτών κινούνται με θωρακισμένα πολυτελή αυτοκίνητα σε όλη τη χώρα.

Ο πρώην Αλβανός Υπουργός ανέφερε ότι σε ολόκληρη την Αλβανία υπάρχουν δεκάδες θωρακισμένα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αφορολόγητα και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι μόνο στο Δυρράχιο υπάρχουν 64 άτομα που κατέχουν θωρακισμένα υπερπολυτελή οχήματα, καθώς και στη Σκόδρα και στο Ελμπασάν.

«Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να ενεργήσουν αυτές οι εγκληματικές ομάδες εάν δεν έχουν πολιτική στήριξη. Δεν μπορώ να πω συγκεκριμένα από τον Πρωθυπουργό, αλλά ο Πρωθυπουργός έχει καθήκον να διατάξει την Αστυνομία, να διατάξει τον υπουργό Εσωτερικών να ασκήσουν έλεγχο στην επικράτεια».

Σχετικά άρθρα