Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζιχαντιστές με τις οικογένειές τους παραδόθηκαν στους Κούρδους Πεσμεργκά

Τζιχαντιστές με τις οικογένειές τους παραδόθηκαν στους Κούρδους Πεσμεργκά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αιχμάλωτοι Πολέμου, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κιρκούκ, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πεσμεργκά, Τζιχαντιστές,

Αρκετά μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μαζί με τις οικογένειές τους, παραδόθηκαν στις κουρδικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στην επαρχία του Κιρκούκ στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε την Τρίτη στο Alghad Press, εξαιτίας των επιχειρήσεων του ιρακινού στρατού στην πόλη Χαουίτζα (νοτιοδυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ) για την απελευθέρωσή της, “πολλοί τζιχαντιστές του ISIS με τις οικογένειές τους παραδόθηκαν στις δυνάμεις των Πεσμεργκά που έχουν αναπτυχθεί στη Ντέιμπκα και σε άλλες περιοχές κοντά στη Χαουίτζα”.

Οι Πεσμεργκά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, “συνέλαβαν τους τζιχαντιστές και τις οικογένειές τους και τους μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία”.

Την περασμένη Κυριακή ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των επιχειρήσεων για την απελευθέρωση της πόλης Χαουίτζα, του προπυργίου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Κιρκούκ.

Οι ιρακινές Αρχές υπολογίζουν ότι οι τζιχαντιστές που πρέπει να έχουν απομείνει στη Χαουίτζα κυμαίνονται μεταξύ 800 και 1.500 ανδρών. Η περιοχή καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος το 2014.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές επιλέγουν να παραδοθούν στους Κούρδους. Και μετά την απελευθέρωση της πόλης Ταλ Αφάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ (31 Αυγούστου), δεκάδες εξτρεμιστές έσπευσαν να παραδοθούν στους Κούρδους Πεσμεργκά αντί στις ιρακινές παραστρατιωτικές μονάδες.

Σχετικά άρθρα