Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ για Βόρεια Κορέα: Η στρατιωτική υστερία οδηγεί στην καταστροφή

Λαβρόφ για Βόρεια Κορέα: Η στρατιωτική υστερία οδηγεί στην καταστροφή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Νέα Υόρκη, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Ρωσία, Σεργκέι Λαβρόφ,

Η στρατιωτική υστερία» στην αντιμετώπιση της κρίσης της Βόρειας Κορέας «δεν οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο, αλλά επίσης στην καταστροφή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απείλησε την Τρίτη να «καταστρέψει πλήρως» τη Βόρεια Κορέα, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απηύθυνε έκκληση για την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης, καταδικάζοντας παράλληλα τον «τυχοδιωκτισμό» της Πιονγκιάνγκ.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα να «στηρίξει τον οδικό χάρτη που έχει προτείνει η Ρωσία και η Κίνα» για την παράλληλη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας και των στρατιωτικών γυμνασίων ΗΠΑ και Νότιας Κορέας, πρόταση που έχει απορρίψει η Ουάσιγκτον.

Παράλληλα χαρακτήρισε παράνομη την οποιαδήποτε επιβολή μονομερών κυρώσεων πέρα από εκείνες που έχουν επιβληθεί από το Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα