Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θετικά αποτιμούν την ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ Νότια Κορέα – Ιαπωνία

Θετικά αποτιμούν την ομιλία Τραμπ στον ΟΗΕ Νότια Κορέα – Ιαπωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βόρεια Κορέα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ντόναλντ Τραμπ, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Η ομιλία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου προειδοποίησε ότι θα «καταστρέψει ολοκληρωτικά» τη Βόρεια Κορέα αν αναγκαστεί να υπερασπιστεί τη χώρα του ενίσχυσε την ανάγκη η Πιονγκγιάνγκ να κατανοήσει ότι πρέπει να εγκαταλείψει τα πυρηνικά όπλα, ανακοίνωσε η Νότια Κορέα.

«Θεωρούμε ότι η ομιλία παρουσίασε μια συγκεκριμένη και αυστηρή στάση σε ζητήματα- κλειδιά σχετικά με τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα και ο ΟΗΕ», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν.

Και η Ιαπωνία, επίσης σύμμαχος των ΗΠΑ που έχει δεχθεί απειλές από τη Βόρεια Κορέα, κρατά πολύ αυστηρή στάση απέναντι στην Πιονγκγιάνγκ ζητώντας την επιβολή νέων κυρώσεων και την άσκηση πίεσης.

«Εκτιμήσαμε ιδιαίτερα την προσέγγιση του προέδρου Τραμπ στην αλλαγή της πολιτικής στάσης της Βόρειας Κορέας, την αποπυρηνικοποίηση της χώρας και την έκκλησή του προς τη διεθνή κοινότητα, περιλαμβανομένης της Κίνας και της Ρωσίας, να συνεργαστούν ώστε να αυξηθεί η πίεση στη Βόρεια Κορέα», σχολίασε ο Ιάπωνας υπουργός Επικρατείας Γιοσιχίντε Σούγκα.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών σε τηλεοπτική του συνέντευξη σημείωσε ότι  «έχουμε επιβάλει τις πιο αυστηρές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί ποτέ.

Πιστεύουμε πραγματικά ότι υπάρχουν τα πρώτα στοιχεία που έχουν αρχίσει να αποφέρουν καρπούς. Τελικά όμως θα χρειαστούμε βοήθεια από τους γείτονες στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα