Ισλαμικό ΚράτοςΤζιχαντιστές
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαριές απώλειες υπέστη το Ισλαμικό Κράτος στις δυτικές συνοικίες της πολιορκημένης Ράκα

Βαριές απώλειες υπέστη το Ισλαμικό Κράτος στις δυτικές συνοικίες της πολιορκημένης Ράκα

Βαριές απώλειες σε τζιχαντιστές μετράει το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στα δυτικά προάστια της πολιορκημένης Ράκα, στη Συρία.

Το τελευταίο 24ωρο οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) εξαπέλυσαν ευρεία επίθεση, με τους τρομοκράτες να έχουν δεκάδες νεκρούς, σύμφωνα με το Al Masdar News.

Νωρίς την Κυριακή, οι SDF απελευθέρωσαν και το Νοσοκομείο Μασχαντανί, στη συνοικία Αλ Θακάνα στα δυτικά της Ράκα.

Οι νεκροί τζιχαντιστές του τελευταίου 24ωρου είναι τουλάχιστον 32, ενώ ο αριθμός των τραυματιών είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Παράλληλα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) δείχνουν σκληρές μάχες για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τον κόμβο Αλ Νταλά που βρίσκεται κοντά στην Παλιά Πόλη της Ράκα.

Εάν καταληφθεί ο συγκεκριμένος οδικός κόμβος, το Ισλαμικό Κράτος θα αναγκαστεί να εκκενώσει όλες τις δυτικές συνοικίες της πόλης γιατί αλλιώς θα περικυκλωθούν οι άνδρες του σε αυτές και θα εξολοθρευτούν.

Αεροπλάνα του Διεθνούς Συνασπισμού έριξαν τουλάχιστον 90.000 προκηρύξεις στις συνοικίες της Ράκα που παραμένουν υπό τζιχαντιστικό έλεγχο, με τα οποία εμψυχώνουν τους εγκλωβισμένους πολίτες και τους ενθαρρύνουν να διαφύγουν για ασφάλεια προς τις κουρδικές γραμμές.

Σχετικά άρθρα