Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν το Μουσείο της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος – Τα πάντα λεηλατημένα

Οι Κούρδοι απελευθέρωσαν το Μουσείο της Ράκα από το Ισλαμικό Κράτος – Τα πάντα λεηλατημένα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αρχαιολογία, Η Οργή του Ευφράτη - Στρατιωτική Επιχείρηση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Μάχη για τη Ράκα - Η πολιορκία της Ράκα, Ράκα, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Φωτογραφίες,

Η πολιορκία της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πόλη της Ράκα εισήλθε την Παρασκευή στην 103η ημέρα της.

Οι πολιορκητές-μαχητές των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το 75% της πόλης.

Οι οδομαχίες στο κέντρο δίνονται πόρτα με πόρτα και σπίτι με σπίτι.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) απελευθέρωσαν τις τελευταίες ημέρες και το Μουσείο της Ράκα.

Το κτίριο του Μουσείου είχε μετατραπεί από το Ισλαμικό Κράτος σε αρχηγείο του.

Εκθέματα στο εσωτερικό του δεν υπάρχουν, έχουν λεηλατηθεί εδώ και καιρό από τους τζιχαντιστές.

Φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι το κτίριο έχει υποστεί σημαντικές καταστροφές από τις μάχες, ενώ το εσωτερικό του είναι παγιδευμένο και με νάρκες.

ANF Images

Μεταξύ των άλλων βανδαλισμών που διέπραξαν οι εξτρεμιστές ήταν και η κατεδάφιση παλαιών τοίχων που βρίσκονταν μπροστά στο μουσείο επειδή είχαν χαραγμένες στις πέτρες τους σταυρούς.

Πριν οι τρομοκράτες θέσουν τη Ράκα υπό τον έλεγχό τους, το Μουσείο της φιλοξενούσε σημαντικές αρχαιότητες, όπως γλυπτά, χρυσά νομίσματα και αγάλματα.

Οι τζιχαντιστές λεηλάτησαν το μουσείο, κατέστρεψαν πολλά από τα εκθέματα και όσα είχαν μεγάλη αξία τα έβγαλαν λαθραία στην Τουρκία και τα πούλησαν.

Μεταξύ των εκθεμάτων που έπεσαν θύματα των τρομοκρατών ήταν και ένα άγαλμα της θεάς Ιστάρ του 3.000 π.Χ.

ANF Images

Οι μαχητές των SDF δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στο Μουσείο επειδή οι τζιχαντιστές το έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά και νάρκες.

Πίσω ακριβώς από το Μουσείο υπάρχει ένα ιστορικής σημασίας τζαμί. Ούτε αυτό σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Πυρπόλησαν την είσοδό του και γκρέμισαν μέρος της.

Σχετικά άρθρα