Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφοδρές μάχες στο Σλοβιάντσκ

Σφοδρές μάχες στο Σλοβιάντσκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άρσεν Αβάκοφ, Βίντεο, Ουκρανία, Σλοβιάντσκ,

Σφοδρές μάχες μεταξύ φιλορώσων αυτονομιστών και των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων διεξάγονται στο Σλοβιάντσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Όπως υποστήριξε σε δήλωσή του μέσω Facebook ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ «μία ενεργή φάση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης είναι σε εξέλιξη γύρω από το Σλοβιάντσκ. Ο ειρηνικός λαός του Σλαβιάνσκ, του Κραματόρσκ, του Κράσνι Λιμάν καλείται να αποφύγει να θέσει σε οποιοδήποτε κίνδυνο τη ζωή του, να μείνει στο σπίτι και να μην πλησιάζει σε σημεία όπου συγκεντρώνονται τρομοκράτες».

Το Σλοβιάντσκ, προπύργιο της εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία εδώ και σχεδόν δύο μήνες, είναι περικυκλωμένο από τις ουκρανικές δυνάμεις που προσπαθούν να ανακαταλάβουν την περιοχή και πραγματοποιούνται συγκρούσεις και σποραδικές ανταλλαγές πυρών

Στη γειτονική περιφέρεια του Λουχάνσκ, εκατοντάδες αντάρτες πραγματοποίησαν έφοδο τη Δευτέρα εναντίον των συνοριακών φρουρών που διήρκησε όλη την ημέρα προκαλώντας σύμφωνα με τους τελευταίους, οκτώ τραυματίες μεταξύ των στρατιωτών και πέντε νεκρούς στις τάξεις των αυτονομιστών.

Σχετικά άρθρα