Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη φυλακή όποιος δεν σέβεται τον εθνικό ύμνο της Κίνας

Στη φυλακή όποιος δεν σέβεται τον εθνικό ύμνο της Κίνας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνικός Ύμνος, Κίνα,

Tο δρόμο για τη φυλακή θα παίρνει όποιος δεν σέβεται τον εθνικό ύμνο της Κίνας, όπως προβλέπει ένας νέος νόμος, σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, νομοσχέδιο έχει δοθεί για δεύτερη ανάγνωση στο Κογκρέσο και προβλέπει ότι αυτοί που παραποιούν κακόβουλα τους στίχους του θα αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις ή 15 ημέρες κράτηση.

Τονίζεται επίσης ότι θα απαγορευθεί η χρήση του σε κηδείες ή ως μουσική – «χαλί» σε δημόσιες εκδηλώσεις. Σύμφωνα με το νέο νόμο θα επιτρέπεται μόνο σε επίσημες πολιτικές συγκεντρώσεις, όπως κομματικές συνεδριάσεις και τελετές. Επίσης, θα περιλαμβάνεται στα εγχειρίδια των μαθητών του δημοτικού και του γυμνασίου.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής του Κογρκέσου δήλωσε ότι ο νόμος αυτός για τη χρήση του εθνικού ύμνου είναι εφικτός, απαραίτητος και με ιδιαίτερη σημασία για να ενισχυθούν οι αξίες του σοσιαλιστικού πυρήνα και για την προώθηση του πατριωτικού πνεύματος του έθνους».

Ωστόσο, αυτό που είναι ανησυχητικό είναι ότι ο νόμος μπορεί να μην κατοχυρωθεί στο Χονγκ Κονγκ.

Για την ιστορία ο εθνικός ύμνος της Κίνας γράφτηκε στα μέσα του Δεύτερου Πολέμου μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας (1937-1945) από τον ποιητή και θεατρικό συγγραφέα Τιαν Χαν, ενώ μελοποιήθηκε από τον Νιε Ερ.

Ο ύμνος ονομάζεται το «Η Πορεία των Εθελοντών», υιοθετήθηκε ως εθνικός ύμνος της Κίνας τον Σεπτέμβριο του 1949 και η αναμετάδοσή του έγινε όταν ο Μάο διακήρυξε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την 1η Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Σχετικά άρθρα