Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Hπιο Brexit με πολύχρονη παραμονή στην ενιαία αγορά προτείνει τώρα ο Κόρμπιν

Hπιο Brexit με πολύχρονη παραμονή στην ενιαία αγορά προτείνει τώρα ο Κόρμπιν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένο Βασίλειο, Τζέρεμι Κόρμπιν,

Πολύχρονη παραμονή στην ενιαία αγορά ευρωπαϊκή αγορά και στην τελωνειακή ένωση προτείνει το κεντροαριστερό Εργατικό Κόμμα, αξιωματική αντιπολίτευση στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάνοντας στροφή σε σχέση με προγενέστερες θέσεις του ηγέτη του, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Οι Εργατικοί ζητούν την διατήρηση των όρων της σημερινής σχέσης της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για ορισμένη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit το 2019 και κατόπιν επανεξέταση του ζητήματος.

Ο Κίαρ Στάρμερ, σκιώδης υπουργός Brexit των Εργατικών, δήλωσε ότι «πάντοτε θα θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητα τις δουλειές και την οικονομία και αυτό σημαίνει ότι η παραμονή σε μια τελωνειακή ένωση κάποιας μορφής με την Ε.Ε. είναι εφικτός στόχος για τους Εργατικούς και θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων».

Εμφανίστηκε δε ανοικτός για τον τρόπο με τον οποίο η Μ. Βρετανία θα έχει πρόσβαση στα οφέλη της ενιαίας αγοράς, δηλαδή εάν θα τα διατηρήσει διαπραγματευόμενη μια νέα σχέση με την Ε.Ε. ή διά μέσου συμφωνίας για το εμπόριο μεταξύ των δύο μερών.

Η νέα θέση των Εργατικών θεωρείται ότι θα διευκολύνει τον ριζοσπάστη αριστερό ηγέτη τους, Τζέρεμι Κόρμπιν, να ενοποιηθεί με την κεντροαριστερή – σοσιαλδημοκρατική πλειοψηφία των στελεχών και να αυξήσει τις πιθανότητες νίκης του, σε ενδεχόμενο προκήρυξης νέων πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

Σχετικά άρθρα