Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικαστήριο στα Σκόπια καταδίκασε πολίτη σε πρόστιμο επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν

Δικαστήριο στα Σκόπια καταδίκασε πολίτη σε πρόστιμο επειδή προσέβαλε τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαλκάνια, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σκόπια, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία,

Τα Σκόπια μπορεί να διατυμπανίζουν ότι θέλουν να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ωστόσο, συμπεριφέρονται ως Βαλκάνιοι ραγιάδες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Την ώρα που ολόκληρη η Ευρώπη τραβά διακριτές γραμμές από το ισλαμιστικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δικαστήριο στα Σκόπια (Πρωτοδικείο) καταδίκασε Σκοπιανό πολίτη τουρκικής καταγωγής σε πρόστιμο για προσβολή του Τούρκου Προέδρου.

Σύμφωνα με τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ANADOLOU, το σκοπιανό Πρωτοδικείο καταδίκασε τον πολίτη σε πρόστιμο 24.600 δηναρίων, περίπου 400 ευρώ.

Το ANADOLU γράφει ότι η Πρέσβειρα της Τουρκίας στα Σκόπια ήταν εκείνη που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του πολίτη και το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο.

Να σημειωθεί ότι ο καταδικασθείς είναι κάτοχος και τουρκικής υπηκοότητας.

Ο πολίτης κρίθηκε ένοχος επειδή τον Νοέμβριο του 2016 με σχόλιά του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης προσέβαλε την εικόνα του Προέδρου της Τουρκίας.

Το πρακτορείο προσθέτει ότι εάν ο καταδικασθείς δεν πληρώσει το πρόστιμο που του επέβαλε το δικαστήριο, θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Από την πλευρά του, το πρακτορείο ειδήσεων MAKFAX αναφέρει πως πηγές του Ποινικού Δικαστηρίου της ΠΓΔΜ επιβεβαίωσαν την καταδίκη του εν λόγω πολίτη, η οποία, όπως είπαν, αφορά την παραβίαση του άρθρου 181 του Ποινικού Κώδικα της ΠΓΔΜ, που προβλέπει την επιβολή προστίμου για δημόσια προσβολή ξένου κράτους (σημαίας, εθνόσημου, εθνικού ύμνου), του ηγέτη του ή διπλωματικού εκπροσώπου του. Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι η απόφαση του Πρωτοδικείου Σκοπίων δεν είναι τελεσίδικη.

Πάντως εάν υπάρχει τέτοιος νόμος στα Σκόπια, για “δημόσια προσβολή ξένου κράτους”, έτσι και αρχίσει η ελληνική Πρεσβεία τις μηνύσεις δεν θα τους χωράνε οι φυλακές. Λέτε να το δοκιμάσουμε;

Σχετικά άρθρα