Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

1.400 ξένοι τζιχαντιστές οχυρωμένοι στην Ταλ Αφάρ – Με ορμή επιτίθενται οι Ιρακινοί πολιτοφύλακες

1.400 ξένοι τζιχαντιστές οχυρωμένοι στην Ταλ Αφάρ – Με ορμή επιτίθενται οι Ιρακινοί πολιτοφύλακες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ιράκ, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νινευή, Ταλ Αφάρ, Τζιχαντιστές,

Αρκετοί ξένοι εθελοντές τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκοτώθηκαν από βομβαρδισμό που εξαπέλυσαν οι Ιρακινοί πολιτοφύλακες στις θέσεις τους, στην υπό πολιορκία πόλη Ταλ Αφάρ στο βορειοδυτικό Ιράκ.

Όπως αναφέρει πολεμικό ανακοινωθέν της ιρακινής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης), “η 26η ταξιαρχία στοχοθέτησε τζιχαντιστές που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή Αλ Χασάν Κόουι στην Ταλ Αφάρ”.

“Ο βομβαρδισμός είχε στόχο αρκετούς ξένους τζιχαντιστές συμπεριλαμβανομένων των Γιούσεφ Αλ Ρούσι και Άμπου Γιούνες Αλ Αζρί, οπλαρχηγό της οργάνωσης”.

Η ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι καταστράφηκε ένα κέντρο διαβιβάσεων και εκεί σκοτώθηκε ένας τζιχαντιστής γνωστός ως Σαούντ Καμπλάν.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Ιρακινός αντιστράτηγος Σακέρ Τζαουντάντ, αρχηγός της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, δήλωσε ότι είκοσι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν ενώ οι στρατιώτες προωθούνταν δυτικά της Ταλ Αφάρ, καταλαμβάνοντας ένα δίκτυο από τούνελ που χρησιμοποιούνταν από το Ισλαμικό Κράτος για εκπαίδευση. Πολλά χωριά δυτικά της πόλης απελευθερώθηκαν.

Η Δευτέρα 21 Αυγούστου είναι η δεύτερη ημέρα της πολιορκίας της Ταλ Αφάρ, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Κυριακής. Η Ταλ Αφάρ, στο βορειοδυτικό Ιράκ στην επαρχία Νινευή, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος το 2014.

Μέσα στην Ταλ Αφάρ σύμφωνα με υπολογισμούς υπηρεσιών πληροφοριών πρέπει να βρίσκονται οχυρωμένοι 1.400 τζιχαντιστές με ξένες υπηκοότητες, δηλαδή όχι Ιρακινοί. Την πόλη λέγεται ότι κρατάνε συνολικά 2.500 τζιχαντιστές, ωστόσο δεν αποκλείεται να είναι πολλοί περισσότεροι.

Σχετικά άρθρα