Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νικόλας Παπαδόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Κύπρος τουρκικό προτεκτοράτο

Νικόλας Παπαδόπουλος: Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Κύπρος τουρκικό προτεκτοράτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΗΚΟ, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Νικόλας Παπαδόπουλος,

Μήνυμα στην Άγκυρα ότι η Κύπρος δεν θα γίνει τουρκικό προτεκτοράτο έστειλε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, εξαπολύοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Αναστασιάδη για τον τρόπο που κινήθηκε στις πρόσφατες διαβουλεύσεις στο Κυπριακό, κατηγορώντας ευθέως τον νυν Πρόεδρο για κρυφή διπλωματία και υποχωρητισμό μπροστά στις απαιτήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς.

«Δεν μπορούμε να δεχθούμε θέσεις και προτάσεις που θα θέσουν τον κυπριακό Ελληνισμό σε κίνδυνο, που θα μετατρέψουν την Κύπρο σε τουρκικό προτεκτοράτο» τόνισε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ., σχολιάζοντας πρόσφατες αποκαλύψεις του Μουσταφά Ακιντζί που προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση σε Αθήνα και Λευκωσία.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ούτε λίγο ούτε πολύ είχε υποστηρίξει ότι πίσω από κλειστές πόρτες η ελληνοκυπριακή πλευρά διά στόματος Αναστασιάδη έλεγε πως θα αποδεχθεί την εκ περιτροπής προεδρία και μερικές άλλες προϋποθέσεις που έθετε η Άγκυρα.

«Είναι ανησυχητικές αυτές οι αναφορές του κ. Ακιντζί γιατί φαίνεται ότι, εάν ευσταθούν, άλλα λέει δημόσια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και άλλα πίσω από κλειστές πόρτες» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ. επικαλέστηκε μάλιστα επιστολή του κ. Αναστασιάδη στα Ηνωμένα Έθνη και σε αρχηγούς κρατών, στην οποία ο Κύπριος Πρόεδρος επισυνάπτει τις δικές του υποχωρήσεις, οι οποίες αφορούσαν την εκ περιτροπής προεδρία, τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων, τα δικαιώματα και τον πρώτο λόγο των χρηστών, τη θετική ψήφο και τα βέτο.

«Σε αυτήν την επιστολή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι διατεθειμένος να υιοθετήσει αυτές τις θέσεις, εάν κάνει ανάλογες κινήσεις και η Τουρκία» πρόσθεσε ο κ. Παπαδόπουλος τονίζοντας ότι «οι υποχωρήσεις που έκανε παραμένουν» και πως, αν επανεκλεγεί ο κ. Αναστασιάδης, «λογαριάζει να ξεκινήσει τις νέες διαπραγματεύσεις στη βάση αυτών».

Ο υποψήφιος του ΔΗ.ΚΟ. επισήμανε επίσης ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων, λέγοντας με ειρωνικό τρόπο ότι ο Εσπεν Μπαρθ Έιντε «θα βοηθήσει την τουρκική πλευρά σε αυτόν τον τομέα».

Σχετικά άρθρα