Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε την πόλη Αλ Σούχνα από το Ισλαμικό Κράτος

Ο συριακός στρατός απελευθέρωσε την πόλη Αλ Σούχνα από το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Αλ Σούχνα, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),

Ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του απελευθέρωσαν την πόλη Αλ Σούχνα, το τελευταίο προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην επαρχία Χομς.

Την είδηση μετέδωσε το Σάββατο το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς ο στρατός προελαύνει ενάντια στα προπύργια των τζιχαντιστών στα ανατολικά τμήματα της χώρας.

Η Αλ Σούχνα βρίσκεται περίπου 70 χλμ βορειοανατολικά της αρχαίας πόλης Παλμύρα.

Είναι η τελευταία πόλη στο δρόμο προς την ανατολική επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, η οποία ελέγχεται σχεδόν πλήρως από το Ισλαμικό Κράτος εκτός της πρωτεύουσας της επαρχίας που παραμένει υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Ένα μέσο ενημέρωσης της λιβανέζικης σιιτικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, ανέφερε ότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν κάνει σημαντική πρόοδο εντός της Αλ Σούχνα, ενώ το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε νωρίτερα το Σάββατο ότι ο στρατός προελαύνει εντός της πόλης από τρεις κατευθύνσεις.

Από τον Μάιο, ο συριακός στρατός διεξάγει μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση με την στήριξη αεροσκαφών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας και πολιτοφυλακών του Ιράν για την ανακατάληψη μιας τεράστιας έκτασης ερήμου που βρίσκεται μεταξύ της πρωτεύουσας Δαμασκού και της Ντέιρ Αλ Ζουρ και άλλων πόλεων στην κοιλάδα του Ευφράτη.

Σχετικά άρθρα