Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μακάρι να πέθαινα” είπε ο πτέραρχος Ακίν Οζτούρκ στη δίκη για το τουρκικό πραξικόπημα

“Μακάρι να πέθαινα” είπε ο πτέραρχος Ακίν Οζτούρκ στη δίκη για το τουρκικό πραξικόπημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίν Οζτούρκ, Δικαιοσύνη, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία, Φετουλάχ Γκιουλέν,

Μακάρι να πέθαινα και να μην με βάραιναν τέτοιες κατηγορίες», δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο πτέραρχος και πρώην αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, Ακίν Οζτούρκ, ο φερόμενος ως καθοδηγητής του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Κατηγορούμενοι στην, εν εξελίξει, δίκη στην Άγκυρα είναι, εκτός του Ακίν Οζτούρκ και άλλοι 485, οι οποίοι κατηύθυναν τις επιχειρήσεις του πραξικοπήματος από τη βάση Ακιντζί, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο Οζτούρκ είπε ότι διετέλεσε πιλότος επί 46 συναπτά έτη και συμμετείχε σε πολλές επιχειρήσεις και «μακάρι σε μια από αυτές να είχα πεθάνει και να μη με βάραιναν τόσο άδικες κατηγορίες».

Κατά τη διάρκεια της δίκης, εξάλλου, ο Νουρεττίν Ορούτς, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως “πολιτικός ιμάμης”, ανέφερε ότι η 15η Ιουλίου ήταν σαν ταινία και πως για τον πρωταγωνιστικό ρόλο επιλέχτηκε ο καταζητούμενος Αντίλ Οκσούζ.

Ο Ορούτς υποστήριξε ότι του έστησαν παγίδα και πως είναι σαν να ζουν τώρα ξανά το σενάριο της δίκης Εργκενεκόν και Βαριοπούλα που τελικά αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχαν. Παράλληλα, πέρριψε τις κατηγορίες ότι είναι μέλος του κινήματος Γκιουλέν και ένας από τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος.

Σχετικά άρθρα