Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κυπριανού του ΑΚΕΛ συναντήθηκε με τον Έιντε σε διαμέρισμα της Λευκωσίας και τους “τσάκωσε” η ΚΥΠ

Ο Κυπριανού του ΑΚΕΛ συναντήθηκε με τον Έιντε σε διαμέρισμα της Λευκωσίας και τους “τσάκωσε” η ΚΥΠ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, Έσπεν Μπάρθ Έιντε, Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ), Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη την Τρίτη η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου, με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Κραν Μοντανά.

Ωστόσο αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν η καταγγελία του ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, ότι η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΚΥΠ) της Κύπρου τον παρακολουθεί, όπως διαβάζουμε στον Φιλελεύθερο.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε πως λόγω αυτής της παρακολούθησης έγινε γνωστή η συνάντηση που είχε σε διαμέρισμα της Λευκωσίας την περασμένη εβδομάδα, με τον ειδικό σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Γιατί αλήθεια όμως ο κ. Κυπριανού είχε κρυφή συνάντηση σε διαμέρισμα της Λευκωσίας με τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε; Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε ποιο ήταν το αντικείμενο της συνάντησης στο διαμέρισμα.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ υποστήριξε ακόμα ότι παρακολουθείται και το τηλέφωνο του, αλλά ο ίδιος έχει βρει τρόπους να αποφεύγει την παρακολούθηση και να παραπλανεί την ΚΥΠ.

Επίσημη αντίδραση δεν υπήρξε από τη κυβέρνηση, αλλά οι καταγγελίες για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων δεν προκαλούν έκπληξη καθώς έγιναν και στο παρελθόν και επί διαφορετικών κυβερνήσεων.

Η ΚΥΠ ως υπηρεσία πάντα αρνείται ότι παρακολουθεί πολίτες ή πολιτικούς, ωστόσο οι διαβεβαιώσεις δεν πείθουν.

Η ΚΥΠ ελέγχεται αποκλειστικά από τον εκάστοτε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και το σύνολο σχεδόν του προσωπικού της αλλάζει μετά τις προεδρικές εκλογές.

Σχετικά άρθρα