Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βερολίνο: Αδικαιολόγητη η φυλάκιση των μελών της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία

Βερολίνο: Αδικαιολόγητη η φυλάκιση των μελών της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βερολίνο, Γερμανία, Διεθνής Αμνηστία, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Στέφεν Ζάιμπερτ, Τουρκία,

Tο Βερολίνο καταδίκασε την «αδικαιολόγητη» φυλάκιση των υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, μεταξύ αυτών του Γερμανού Πέτερ Στόιτνερ, αφού οι αρχές αποφάσισαν τη συνέχιση της κράτησης ομάδας ακτιβιστών με την κατηγορία ότι ανήκουν σε τρομοκρατική οργάνωση.

Μεταξύ αυτών ήταν και η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία.
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς τον Πέτερ Στόιτνερ, η φυλάκιση του οποίου είναι αδικαιολόγητη, και εργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα για τον στηρίξουμε» επισήμανε ο εκπρόσωπος τύπου της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ, στο Twitter.

«Η γερμανική κυβέρνηση καταδικάζει τη σύλληψη του Πέτερ Στόιτνερ και άλλων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία. Ζητάμε να αποφυλακιστεί σύντομα» τόνισε από την πλευρά της μια εκπρόσωπος τύπου του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το να συνδέονται οι προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας, όπως ο Πέτερ Στόιτνερ, με υποστηρικτές των τρομοκρατών είναι «παράλογο», συμπλήρωσε η Γερμανίδα αξιωματούχος.

Δέκα Τούρκοι ακτιβιστές που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, μεταξύ του η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Τουρκία, η Ιντίλ Εσέρ, συνελήφθησαν την 5η Ιουλίου, μαζί με δύο ξένους εκπαιδευτές, έναν Σουηδό και έναν Γερμανό, τον Πέτερ Στόιτνερ, που εργάζεται σε διάφορες οργανώσεις παγκοσμίως.

Η τουρκική κυβέρνηση «καταλύει τη Δημοκρατία και το Κράτος δικαίου» ήταν η αντίδραση του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών της Γερμανίας, Μάρτιν Σουλτς, στο περιοδικό Der Spiegel, ενώ καταφέρθηκε κατά της Γερμανίδας καγκελαρίου διότι «παραμένει σιωπηλή» μπροστά στις ενέργειες της Τουρκίας.

Σχετικά άρθρα