Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το πλοίο-γεωτρύπανο West Capella τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην κυπριακή ΑΟΖ

Το πλοίο-γεωτρύπανο West Capella τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στην κυπριακή ΑΟΖ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για TOTAL, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Ενέργεια, Έρευνα Υδρογονανθράκων, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Υδρογονάνθρακες,

Το πλοίο – γεωτρύπανο West Capella, αναμένεται να φθάσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης στο κοίτασμα «Ονησίφορος», του τεμαχίου 11, μεταδίδει το SigmaLive.

Μετά την άφιξή του στην Κύπρο το πλοίο γεωτρύπανο θα προχωρήσει σε κάποιες δοκιμές πριν από την γεώτρηση.

Οι δοκιμές και οι έλεγχοι αναμένεται να διαρκέσουν λιγότερο από μια εβδομάδα και μόλις ολοκληρωθούν θα αρχίσει κανονικά η γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονησίφορος».

Το βάθος της γεώτρησης, περιλαμβανομένου του βάθους των νερών που είναι γύρω στα 1.700 μέτρα, θα φτάσει μεταξύ 3.500 και 4.000 μέτρων.

Η γεώτρηση, αναμένεται να διαρκέσει γύρω στους 2-3 μήνες και τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν κάποια στιγμή τον επόμενο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και αμέσως μετά να συνεχιστούν οι εργασίες για έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Η εταιρεία Total αποφάσισε να επανεξετάσει το δυναμικό του τεμαχίου «11» μετά την ανακάλυψη του μεγάλου κοιτάσματος «Ζορ» στην αιγυπτιακή ΑΟΖ το 2015 και το οποίο απέχει μόλις 6 χιλιόμετρα από τεμάχιο «11» και δημιουργεί αισιοδοξία για εξεύρεση παρόμοιων κοιτασμάτων με αυτά του Ζορ.

Σημειώνεται ότι στις 26/6 η Κυπριακή Δημοκρατία εξέδωσε NAVTEX 240/17 με την οποία δεσμεύει την περιοχή στην οποία θα διεξαχθεί η γεώτρηση από το West Capella από τις 10 Ιουλίου 2017 μέχρι 15 Οκτωβρίου του 2017.

Σχετικά άρθρα