Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωκοινοβούλιο: Φιάσκο οι προτάσεις της Βρετανίας για το Brexit

Ευρωκοινοβούλιο: Φιάσκο οι προτάσεις της Βρετανίας για το Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Γκι Φερχόφστατ, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ηνωμένο Βασίλειο,

Φιάσκο χαρακτήρισε ο διαπραγματευτής του ευρωκοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φέρχοφστατ τις προτάσεις της Βρετανίας για τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. που ζουν στη Βρετανία τονίζοντας ότι εάν εφαρμόζονταν θα έριχναν ένα βαρύ πέπλο ασάφειας και αεβεβαιότητας στις ζωές εκατομμυρίων Ευρωπαίων.

Σε άρθρο του στην εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι οι διαφορές μεταξύ των προτάσεων που έγιναν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Βρετανία για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όσων ζουν μακριά από την πατρίδα τους είναι έντονες, σε μια ακόμα ένδειξη ότι οι δύο πλευρές κάθε άλλο παρά κοντά σε συμφωνία βρίσκονται αναφορικά με αυτό που έπρεπε να είναι ένα σχετικά εύκολο κομμάτι των συνομιλιών για το Brexit.

Τόνισε ότι ενώ αποδέχεται την ψήφο της Βρετανίας υπέρ της αποχώρησής της από την Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι πεπεισμένο ότι το Brexit θα βοηθήσει την ευρωπαϊκή οικονομία ή τους πολίτες της.

Brexit: Τελεσίγραφο Φερχόφσταντ προς το Λονδίνο

«Ήταν φιάσκο, προτείνοντας οι Ευρωπαίοι να διατηρήσουν το καθεστώς ‘υπηκόων τρίτης χώρας’ στο Ηνωμένο Βασίλειο, με λιγότερα δικαιώματα από αυτά που προσφέρονται στους Βρετανούς υπηκόους σε όλη την Ε.Ε.» σημειώνει.

Ο Φέρχοφστατ δήλωσε επίσης ότι το κοινοβούλιο, που έχει το δικαίωμα αρνησικυρίας στην όποια συμφωνία για το Brexit, θέλει οι διαπραγματεύσεις να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 30 Μαρτίου του 2019, προσθέτοντας ότι δεν θα στηρίξει την όποια παράταση αυτής της προθεσμίας καθώς τον Μάιο εκείνης της χρονιάς είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν οι ευρωεκλογές.

«Δεν θα στηρίξουμε την όποια παράταση αυτής της προθεσμίας, διότι αυτό θα απαιτεί από το Ηνωμένο Βασίλειο να διενεργήσει ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019», έγραψε ο Φέρχοφστατ. «Αυτό είναι απλά αδιανόητο».

Σχετικά άρθρα