Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν θέλει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο – Ζήτησε από τους Ρώσους να επιτεθούν μαζί στους Κούρδους

Ο Ερντογάν θέλει Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο – Ζήτησε από τους Ρώσους να επιτεθούν μαζί στους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφρίν, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ρωσία, Σεργκέι Σόιγκου, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Τουρκία, Χαλέπι,

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε την Κυριακή με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, σε μια περίοδο που η ένταση ανεβαίνει στα συριακά σύνορα ανάμεσα στην Τουρκία και τις κουρδικές πολιτοφυλακές της Συρίας.

Η συνομιλία διεξήχθη στα Θεραπειά της Κωνσταντινούπολης, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Όπως φάνηκε από τις εικόνες της συνάντησης που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, στη συνομιλία συμμετείχαν ο αρχηγός του επιτελείου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ και ο αρχηγός των υπηρεσιών πληροφοριών Χακάν Φιντάν.

Η τουρκική εφημερίδα Sabah γράφει την Κυριακή πως οι ισλαμιστικές συμμορίες στη βόρεια Συρία που υποστηρίζονται από την Τουρκία βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και πως η Τουρκία μπορεί να εξαπολύσει μια επιχείρηση εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας YPG, με τη Ρωσία να εξασφαλίζει από την πλευρά της την αεροπορική κάλυψη.

Δηλαδή, οι Ρώσοι να βομβαρδίσουν τους Κούρδους της Συρίας, οι οποίοι υποστηρίζονται από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί επιχείρηση εναντίον των πολιτοφυλακών των Κούρδων στην περιοχή της πόλης Εφρίν, ο προεδρικός εκπρόσωπος Ιμπραήμ Καλίν αρκέσθηκε χθες να απαντήσει: «Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και την εθνική ασφάλεια».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Τουρκία θα αντιδράσει «αμέσως» σε οποιαδήποτε απειλή προερχόμενη από τη Συρία, είτε πρόκειται για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, για το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ή για τη YPG.

Στον ακόλουθο πολεμικό χάρτη της βορειοδυτικής Συρίας βλέπετε τον κουρδικό θύλακα της Εφρίν που οι Τούρκοι θέλουν να καταλάβουν. Στην περιοχή της Εφρίν σταθμεύει ρωσική φρουρά ως ασπίδα στους Κούρδους.

Μια κοινή επίθεση Τούρκων και Ρώσων κατά των Κούρδων είναι άκρως επικίνδυνη, διότι επειδή οι Κούρδοι υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ μπορεί να ανάψει τις φλόγες ενός Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

[Διαβάστε σχετικά εδώ].

Σχετικά άρθρα