Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Κινδυνεύουν οι τουρκογερμανικές σχέσεις που βασίζονται σε αιώνες

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Κινδυνεύουν οι τουρκογερμανικές σχέσεις που βασίζονται σε αιώνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ιμπραήμ Καλίν, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Σύνοδος G20, Τουρκία,

Για «σοβαρό λάθος» κάνει λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δια στόματος του εκπροσώπου του, σχολιάζοντας την απόφαση του Βερολίνου την Πέμπτη να μην του επιτρέψει ομιλία σε Τούρκους μετανάστες στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σύνοδο του G20 στο Αμβούργο (7 με 8 Ιουλίου).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, η κυβέρνηση της Άγκυρας έχει εξοργιστεί με την σχετική απόφαση, η οποία είναι ασυμβίβαστη με τις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών

Η απαγόρευση (της ομιλίας Ερντογάν) ήταν «το πιο απτό παράδειγμα ότι στην Ευρώπη υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά”, δήλωσε ο Καλίν στο τουρκικό πρακτορείο Aνατολή.

Ο Καλίν τόνισε πως, όσοι επιθυμούν να χορηγήσουν στην Τουρκία με κάθε ευκαιρία διδασκαλίες για τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες, εμποδίζουν τον πρόεδρο να στραφεί σε Τούρκους πολίτες. Στο μεταξύ, οι Ευρωπαίοι συρρέουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις».

Οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών για τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποτελούν την πιο συγκεκριμένη ένδειξη των δυο μέτρων και δυο σταθμών που κυριαρχούν στην Ευρώπη, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές οι προκλητικές και κακοπροαίρετες δηλώσεις ορισμένων Γερμανών πολιτικών ενόψει της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Ερντογάν στο Αμβούργο της Γερμανίας προκειμένου να παραστεί στη Σύνοδο Ηγετών της G20, σημειώνει ο Καλίν.

“Το να προσπαθούν να εμποδίσουν τη συνάντηση του Προέδρου μας με πολίτες μας εκείνοι που σε κάθε ευκαιρία επιχειρούν να διδάξουν μάθημα δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθερίων στην Τουρκία, ενώ θέτουν υπό την προστασία τους τρομοκρατικές οργανώσεις, πραξικοπηματίες και παράνομους, αποτελεί την πιο συγκεκριμένη ένδειξη των δυο μέτρων και δυο σταθμών που κυριαρχούν στην Ευρώπη», υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος της Προεδρίας στη γραπτή δήλωση του.

Περιμένουμε από τα άτομα αυτά που ισχυρίζονται ότι πιστεύουν στη δημοκρατία να ταχθούν στο πλευρό του κράτους και του Έθνους αντί να υποστηρίζουν εκείνους που θέλουν να καταλύσουν την τουρκική δημοκρατία, σημειώνει ο Καλίν και προσθέτει:

“Ελπίζουμε ότι οι γερμανικές αρχές δεν θα επαναλάβουν τα σοβαρά λάθη που έκαναν κατά τη διαδικασία του δημοψηφίσματος και επαναλαμβάνουμε ότι δεν θα πρέπει να θυσιαστούν στο βωμό των βραχυπρόθεσμων εκλογικών υπολογισμών οι τουρκογερμανικές σχέσεις που βασίζονται σε αιώνες”.

Σχετικά άρθρα