Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απέκρουσε επίθεση του FSA στη νοτιοδυτική Συρία (φωτο)

Το Ισλαμικό Κράτος απέκρουσε επίθεση του FSA στη νοτιοδυτική Συρία (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές, Υψίπεδα του Γκολάν, Φωτογραφίες,

Νέες μάχες ξέσπασαν την Πέμπτη στη νοτιοδυτική Συρία, στην επαρχία Νταράα, μεταξύ τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και ισλαμιστών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Είχε προηγηθεί ένας μήνας σχετικής ηρεμίας μεταξύ των ενόπλων συμμοριών, αλλά την Πέμπτη οι άνδρες του FSA εξαπέλυσαν επίθεση για να καταλάβουν έναν λόφο από το Ισλαμικό Κράτος.

Οι συγκρούσεις κράτησαν αρκετές ώρες και τελικά οι ισλαμιστές του FSA αναγκάστηκαν να αποσυρθούν πίσω στις θέσεις τους.

Δύο άνδρες του FSA σκοτώθηκαν από τις σφαίρες των τζιχαντιστών, πριν διατάξουν οι οπλαρχηγοί τους υποχώρηση, αντιλαμβανόμενοι ότι τους ήταν αδύνατο να σπάσουν τις γραμμές του ISIS.

Στην επαρχία της Νταράα το Ισλαμικό Κράτος εκπροσωπείται από την οργάνωση Τζαΐς Χαλίντ Ιμπντ Αλ Βαλίντ, η οποία ξεκίνησε ως μια “μετριοπαθής” ισλαμιστική οργάνωση της “αντιπολίτευσης” αλλά το 2015 προσχώρησε στο Ισλαμικό Κράτος.

Το όνομα της σημαίνει Στρατός του Χαλίντ Ιμπντ Αλ Βαλίντ, του μουσουλμάνου στρατηγού που το 636 μ.Χ. νίκησε τον βυζαντινό (ανατολικορωμαϊκό) στρατό στην περιοχή, στην περιβόητη μάχη του Γιάρμουκ, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση της Μέσης Ανατολής (Λεβάντε) από το Ισλάμ.

Η δύναμη της οργάνωσης υπολογίζεται σε 1.000 με 1.500 άνδρες και ελέγχουν έναν μικρό θύλακα στη νοτιοδυτική άκρη της Συρίας, δίπλα στα σύνορα με το Ισραήλ και την Ιορδανία (Υψίπεδα του Γκολάν).

Το Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από την εν λόγω μάχη.

Να αναφέρουμε επίσης ότι στις 9 Μαΐου ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) εξαπέλυσε στην ίδια περιοχή μεγάλη επίθεση, αλλά υπέστη βαριές απώλειες.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη μάχη που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος:

Σχετικά άρθρα