Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιρανός υπ. Εξωτερικών: Ο Τραμπ θα συμμορφωθει πλήρως με την πυρηνική συμφωνία

Ιρανός υπ. Εξωτερικών: Ο Τραμπ θα συμμορφωθει πλήρως με την πυρηνική συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράν, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, Ντόναλντ Τραμπ, Πυρηνική Ενέργεια,

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα καταλήξει να τηρήσει κατά γράμμα την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας του 2015, παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις της, καθώς η συμφωνία είναι προς το αμερικανικό εθνικό συμφέρον.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία ο πρόεδρος Τραμπ είχε χαρακτηρίσει «καταστροφική» την συμφωνία της Τεχεράνης με την Ομάδα χωρών 5+1 για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, δηλώνοντας ότι θα την «σκίσει», κάνοντας παράλληλα λόγο για μια από τις «χειρότερες» συμφωνίες που έχει δει ποτέ.

«Δυστυχώς, η συμπεριφορά που επιδεικνύει η νέα κυβέρνηση στην Ουάσιγκτον δεν επιτρέπει αισιοδοξία», τόνισε ο Μ. Ζαρίφ σε δημοσιογράφους στο Όσλο, μετά την συνάντησή του με τον Νορβηγό ομόλογό του.

«Πιστεύουμε στο τέλος ότι θα κρίνουν πως είναι απαραίτητο να τηρήσουν τους όρους της συμφωνίας», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

«Εκτιμώ ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα κρίνει ότι είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ, αλλά και προς το συμφέρον της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της», κατέληξε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά άρθρα