Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «μυστικός στρατός» του Ερντογάν πλέον δεν κρύβεται – Τούρκοι παραστρατιωτικοί με τα όπλα τους

Ο «μυστικός στρατός» του Ερντογάν πλέον δεν κρύβεται – Τούρκοι παραστρατιωτικοί με τα όπλα τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για SADAT - Εταιρεία Μισθοφόρων Ισλαμιστών Τουρκία, Ισλαμιστές, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Μισθοφόροι, Τζιχαντιστές, Τουρκία,

Στο παρελθόν σάς έχουμε γράψει ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει προχωρήσει στη σύσταση παραστρατιωτικών ένοπλων ομάδων στην Τουρκία, ως προσωπικού του στρατού, για να τον υπερασπιστούν σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια νέα απόπειρα ανατροπής του.

Οι παραστρατιωτικές ισλαμιστικές φιλοερντογανικές ομάδες δεν αποτελούν πλέον μυστικό, κυκλοφορούν οπλισμένες δημοσίως και δίνουν και συνεντεύξεις.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Μπουλέντ Γιαπρακλιόγλου (Bülent Yapraklıoğlu), γνωστός ως ένθερμος υποστηρικτής του καθεστώτος, παρουσίασε σε συνέντευξη που μετέδωσε από το Ahsen TV μια τέτοια ένοπλη ομάδα παραστρατιωτικών που τους συνάντησε σε μια έκθεση για όπλα.

Στη συνέντευξη μίλησε ένας γυμνασμένος μεγαλόσωμος άνδρας που συστήθηκε ως ο αρχηγός της ομάδας, ο οποίος φορούσε στενό μπλουζάκι παραλλαγής και τζόκεϊ.

Όπως εξήγησε, αυτός και οι άνδρες του ασκούνται στη σκοποβολή με την άδεια της Αστυνομίας και της Χωροφυλακής.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει τον εξοπλισμό του λαού μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου και ο ίδιος τόνισε ότι όλοι τους είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν την κυβέρνηση απέναντι σε μια νέα πιθανή ένοπλη απόπειρα ανατροπής της.

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα και μιντιακούς ακτιβιστές, εξοπλίζονται ταχύτατα και οι τοπικές οργανώσεις του ισλαμιστικού κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ενώ φωτογραφίες με όπλα μέσα σε γραφεία του κόμματος έχουν κυκλοφορήσει ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, στην Αστυνομία πλέον προσλαμβάνονται αποκλειστικά αφοσιωμένοι οπαδοί του AKP και του Τούρκου Προέδρου.

Πίσω από τη δημιουργία μιας παραστρατιωτικής “προεδρικής φρουράς” βρίσκεται η τουρκική εταιρεία μισθοφόρων SADAT, που αποκαλείται και “μυστικός στρατός” του Ερντογάν.

Στη SADAT εργάζονται πάμπολλοι απόστρατοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και λέγεται ότι η εταιρεία αυτή εκπαίδευσε τζιχαντιστές που πολέμησαν στη Λιβύη και σε άλλα μέτωπα.

Παραστρατιωτική δύναμη συνέστησε όμως και ο συμπέθερος του Ερντογάν, πεθερός του γιου του Μπιλάλ, Ορχάν Ουζουνέρ (Orhan Uzuner), σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Cumhuriyet.

Το όνομα αυτού του ιδιωτικού στρατού είναι Καρντές Καλ Τουρκίγιε (Kardeş Kal Türkiye) και όπως εξήγησε ο Ουζουνέρ σε συνάντησή τους τον Ιανουάριο, σκοπός της οργάνωσης είναι να βγάλει τον λαό στους δρόμους σε σύντομο χρονικό διάστημα σε περίπτωση νέας απόπειρας πραξικοπήματος.

Σχετικά άρθρα