Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Τουρκία ο Ιρανός ΥΠ.ΕΞ. για συναντήσεις με Ερντογάν και Τσαβούσογλου

Στην Τουρκία ο Ιρανός ΥΠ.ΕΞ. για συναντήσεις με Ερντογάν και Τσαβούσογλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιράν, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία,

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ έφτασε στην Άγκυρα, όπου αναμένεται να συναντηθεί αργότερα την Τετάρτη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί και με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με ανώτερο Τούρκο αξιωματούχο, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

«Η περιοχή μας βιώνει ανησυχητικά γεγονότα», τόνισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, λίγο μετά την άφιξή του στην Άγκυρα, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνοντας ότι η Τουρκία και το Ιράν πρέπει να «συνεργαστούν στενά» για να αντιμετωπίσουν αυτά τα «γεγονότα».

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις συναντήσεις του Ζαρίφ με τον Ερντογάν και με τον Τσαβούσογλου θα είναι «οι διμερείς σχέσεις και τα περιφερειακά ζητήματα, όπως η Συρία», τόνισε ο Τούρκος αξιωματούχος.

Η επίσκεψη του επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας, που ανακοινώθηκε την τελευταία στιγμή, γίνεται εν μέσω μιας πρωτοφανούς διπλωματικής κρίσης που έχει ξεσπάσει στον Αραβικό Κόλπο και λίγες ώρες μετά την διπλή επίθεση που σημειώθηκε στην Τεχεράνη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

«Αυτή η επίθεση θα τονώσει περαιτέρω την αποφασιστικότητα του λαού μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», τόνισε ο Ζαρίφ, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η Τουρκία και το Ιράν, δύο ιστορικά περιφερειακοί αντίπαλοι, είναι από τις κύριες χώρες που εμπλέκονται στον συριακό πόλεμο και μαζί με την Ρωσία αποτελούν τις εγγυήτριες χώρες στις ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στην Αστάνα για τον τερματισμό του πολέμου.

Η Άγκυρα στηρίζει τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις που μάχονται για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, ενώ η Τεχεράνη στηρίζει τον ηγέτη του συριακού καθεστώτος.

Σχετικά άρθρα