Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και οι Μαλδίβες διακόπτουν τις σχέσεις τους με το Κατάρ

Και οι Μαλδίβες διακόπτουν τις σχέσεις τους με το Κατάρ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ινδικός Ωκεανός, Ισλαμιστές, Κατάρ, Μαλδίβες, Μέση Ανατολή, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Τζιχαντιστές, Τρομοκρατία,

Την απόφασή τους να συνταχθούν με τις υπόλοιπες αραβικές χώρες και να διακόψουν τις διπλωματικές τους σχέσεις με το Κατάρ, ανακοίνωσαν οι Μαλδίβες.

«Οι Μαλδίβες έλαβαν την απόφαση αυτή εξαιτίας της σφοδρής τους αντίθεσης στις δραστηριότητες που ενθαρρύνουν την τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό», ανακοίνωσε η κυβέρνηση του μικρού αυτού κράτους στον Ινδικό Ωκεανό.

Οι χώρες του Κόλπου και η Αίγυπτος επικρίνουν εδώ και καιρό τη στήριξη του Κατάρ προς τους ισλαμιστές, κυρίως τη Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία θεωρούν έναν επικίνδυνο πολιτικό εχθρό.

Παρά τη φήμη τους ως τουριστικός προορισμός οι Μαλδίβες, η πλειονότητα των κατοίκων των οποίων είναι μουσουλμάνοι, έχουν μεγάλο αριθμό νεαρών που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και πολεμούν στη Μέση Ανατολή.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί τον Ιούνιο το νησί στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ασία, όμως ανέβαλε το ταξίδι εξαιτίας μιας επιδημίας γρίπης.

Σχετικά άρθρα