Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραβιάστηκε η εκεχειρία στη Συρία – Βομβαρδίστηκε η πόλη Νταράα στον νότο (βίντεο)

Παραβιάστηκε η εκεχειρία στη Συρία – Βομβαρδίστηκε η πόλη Νταράα στον νότο (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπορικές Επιδρομές, Βίντεο, Ισλαμιστές, Νταράα, Συρία, Τζιχαντιστές,

Πολεμικά αεροπλάνα βομβάρδισαν την πόλη Νταράα της νότιας Συρίας, πρωτεύουσα της επαρχίας Νταράα, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Η πόλη Νταράα είναι μια διχοτομημένη πόλη. Οι βόρειες συνοικίες της ελέγχονται από την κυβέρνηση και οι νότιες από τους τζιχαντιστές και τους λεγόμενους “μετριοπαθείς” ισλαμιστές συμμάχους τους.

Η πόλη Νταράα είχε συμπεριληφθεί στις “ζώνες αποκλιμάκωσης” ή αλλιώς “ουδέτερες ζώνες” που συμφωνήθηκαν μεταξύ Ρωσίας, Ιράν και Τουρκίας.

Το τελευταίο διάστημα όμως ο συριακός στρατός διεξάγει μεγάλη πολεμική επιχείριση στη νότια Συρία, υποστηριζόμενος από τη Ρωσία, για να ανακαταλάβει όλα τα νότια εδάφη της χώρας και τον έλεγχο των συνόρων με την Ιορδανία.

Να σημειωθεί ότι τα αεροπλάνα που βομβάρδισαν στη Νταράα δεν ταυτοποιήθηκαν, αν και καταγγέλλονται ως ρωσικά και συριακά, όπως και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα μέχρι στιγμής.

Οι τοπικοί παράγοντες, ωστόσο, κάνουν λόγο για σαφή παραβίαση της εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί, καθώς η συγκεκριμένη πόλη είχε συμπεριληφθεί στις περιοχές που θα επικρατούσε παύση πυρός.

Οι βομβαρδισμοί στην Νταράα σημειώθηκαν στις 27 Μαΐου, 22 ημέρες μετά την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στις εγγυήτριες δυνάμεις.

Δείτε πώς είναι μοιρασμένη η Νταράα σε πολεμικό χάρτη (Κόκκινο χρώμα η κυβέρνηση, πράσινο χρώμα οι τζιχαντιστές):

Δείτε βίντεο από τον βομβαρδισμό που κατέγραψε κάτοικος της πόλης:

Σχετικά άρθρα