Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυπριακό: Βλέπει χωριστά Αναστασιάδη και Ακιντζί ο Έιντε

Κυπριακό: Βλέπει χωριστά Αναστασιάδη και Ακιντζί ο Έιντε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Έσπεν Μπάρθ Έιντε, Κατεχόμενα Κύπρος - Ψευδοκράτος «ΤΔΒΚ», Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Λευκωσία, Μουσταφά Ακιντζί, Νίκος Αναστασιάδης, Νίκος Κοτζιάς, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Σεργκέι Λαβρόφ, Τουρκία,

Χωριστά ραντεβού με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί θα έχει σήμερα Πέμπτη, ο ειδικός σύμβουλος του γγ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

Σε μια προσπάθεια, όπως διαρρέει ο ίδιος, για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό και να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο ηγετών για τη σύγκληση μέχρι τις αρχές Ιουλίου νέας διάσκεψης για το Κυπριακό στη Γενεύη, με τη συμμετοχή και των εγγυητριών δυνάμεων (Βρετανία, Ελλάδα, Τουρκία).

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τετάρτη, στη συνάντησή τους, Αναστασιάδης και Ακιντζί, δεν κατάφεραν να βρουν κοινή βάση για τη σύγκληση νέας διάσκεψης, καθώς κατέθεσαν ασύμβατες προτάσεις, όπως δήλωσαν οι ίδιοι.

Ο Ν. Αναστασιάδης δεν επιθυμεί τη μετάβαση στη Γενεύη με όλα τα βασικά θέματα ανοιχτά, ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί επιδιώκει διακαώς νέα συζήτηση «εφ΄όλης της ύλης».

Ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων εκτιμά ότι στη Γενεύη θα ασκηθεί πίεση εκ μέρους του διεθνούς παράγοντα, εφόσον θα πρόκειται για τη δεύτερη μετάβαση στην Ελβετία, για επίτευξη συμφωνίας.

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή θα βρίσκονται στη Λευκωσία για τη Σύνοδο της Επιτροπής υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.

Αμφότεροι θα έχουν χωριστές συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό τους Ιωάννη Κασουλίδη και θα γίνουν δεκτοί από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Σχετικά άρθρα