Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Kίνα “σκάει” 900 δισ. δολάρια για επενδύσεις σε 65 χώρες

Η Kίνα “σκάει” 900 δισ. δολάρια για επενδύσεις σε 65 χώρες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνα, Νέος Δρόμος του Μεταξιού, Σι Τζινπίνγκ,

Τουλάχιστον 900 δισεκατομμύρια δολάρια είναι αποφασισμένη να επενδύσει η Κίνα στην Κεντρική Ασία, τη Μέση Ανατολή, την ανατολική και κεντρική Ευρώπη, αλλά και την Αφρική, στο πλαίσιο του προγράμματος “Μια ζώνη Ενας Δρόμος” (Οne Belt, Οne Road) τη μεγαλύτερη επενδυτική προσπάθεια του Πεκίνου στο εξωτερικό.

Με μια σειρά από αναπτυξιακές συμφωνίες στις οποίες περιλαμβάνονται μεγάλα έργα υποδομών, η Κίνα φιλοδοξεί αν δώσει νέα πνοή εκσυγχρονισμού στα χνάρια του δρόμου του Μεταξιού δημιουργώντας μια οικονομική ζώνη που θα διαπερνά 65 χώρες.

Το σχέδιο θα παρουσιαστεί από τον πρόεδρο της χώρας

Το Κινεζικό σχέδιο αναμένεται να παρουσιαστεί από πρόεδρο της χώρας Σι Τσινπίνγκ, στο φόρουμ που προετοιμάζεται αυτές τις μέρες στο Πεκίνο και στο οποίο πρόκειται αν πάρει μέρος και ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με στόχο την αύξηση της επιρροής της Κίνας στο εξωτερικό, αλλά και την βελτίωση του διεθνούς εμπορίου της, ο πρόεδρος Σι ενέκρινε το σχέδιο επενδύσεων ήδη από το 2013 το ποίο έχει πλέον φτάσει σε οικονομικά μεγέθη μεγαλύτερα από το σχέδιο Μάρσαλ και αναμένεται να αλλάξει τις οικονομίας των αναπτυσσόμενων χωρών στις οποίες θα εφαρμοστεί.

Σχετικά άρθρα