Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελένη Θεοχάρους: Ο Έιντε του ΟΗΕ είναι πράκτορας των Τούρκων – Να ανακληθεί

Ελένη Θεοχάρους: Ο Έιντε του ΟΗΕ είναι πράκτορας των Τούρκων – Να ανακληθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελένη Θεοχάρους, Έσπεν Μπάρθ Έιντε, Ευρωβουλευτές, Κίνημα Αλληλεγγύη, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ),

Η Κύπρια ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης, Ελένη Θεοχάρους, κατήγγειλε τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ότι αποδεικνύεται πράκτορας των τουρκικών συμφερόντων και ζήτησε την άμεση ανάκλησή του.

«Η σχέση Καλίνινγκραντ – Ρωσίας δεν έχει καμία σχέση με τη σχέση Κύπρου – Τουρκίας, ο κύριος Έιντε συμπεριφέρεται ως πράκτορας των τουρκικών συμφερόντων και πρέπει να απαιτηθεί η ανάκλησή του. Έχει ξεφύγει από τους όρους εντολής του και πρέπει να ανακληθεί», επισήμανε η κ. Θεοχάρους, και πρόσθεσε:

«Ο κ. Έιντε χρησιμοποιεί ανιστόρητα και άσχετα επιχειρήματα, και επιδιώκει πάση θυσία να πείσει την Ε.Ε. και τον Γ.Γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ότι η Κύπρος μπορεί να αποδεχτεί τις 4 ευρωπαϊκές ελευθερίες, όπως δήθεν ισχύει για την σχέση Καλίνινγκραντ-Ρωσίας».

Σχολιάζοντας, εξάλλου, αναφορές ότι «εξαντλείται ο χρόνος» για την ολοκλήρωση των συνομιλιών και την επίτευξη λύσης, η κυρία Θεοχάρους σημείωσε ότι όσοι το κάνουν, μπαίνουν στη λογική της Τουρκίας, που θέτει ορόσημο τη μέρα που θα αρχίσουν οι γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ή ότι όντως ετέθη χρονοδιάγραμμα στη Νέα Υόρκη τον περασμένο Σεπτέμβριο και το αποκρύβουν.

«Ή φοβούνται την τουρκική αντίδραση, που είναι παράνομη και εναντίον των διεθνών νόμων, ή υπήρξε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στη Νέα Υόρκη, το οποίο δεν μας αποκάλυψε ποτέ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή να μας λένε ότι εξαντλήθηκε ο χρόνος», σημείωσε καταληκτικά η Πρόεδρος της Αλληλεγγύης.

Διαβάστε σχετικά: Ραγδαίες εξελίξεις στο Κυπριακό: Ο Αναστασιάδης εξέφρασε τη θλίψη του για τον Έιντε – Δικαίωση Κοτζιά

Σχετικά άρθρα