Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο στόχαστρο των Συντηρητικών ο Κόρμπιν – Τον κατηγορούν ότι θα φέρει “βόμβα” φόρων

Στο στόχαστρο των Συντηρητικών ο Κόρμπιν – Τον κατηγορούν ότι θα φέρει “βόμβα” φόρων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βρετανία, Εκλογές, Εκλογές Βρετανία 2017, Εργατικό Κόμμα, Ηνωμένο Βασίλειο, Οικονομική Ύφεση, Τερέζα Μέι, Τζέρεμι Κόρμπιν,

Το βάρος στην οικονομία ρίχνουν οι Συντηρητικοί στη Βρετανία, βάζοντας στο στόχαστρο τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, με αφίσα που προειδοποιεί για φορολογική «βόμβα» σε περίπτωση νίκης του στις εκλογές της 8ης Ιουνίου.

Η Βουλή των Κοινοτήτων διαλύεται επισήμως εντός της ημέρας, σηματοδοτώντας την έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου, με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να υποστηρίζει ότι τις προκήρυξε προκειμένου να ενισχύσει την θέση της στις επικείμενες διαπραγματεύσεις του Brexit.

Η αφίσα, η οποία δείχνει τον Τζέρεμι Κόρμπιν μπροστά από μία βόμβα με τη φράση «περισσότερο χρέος, περισσότεροι φόροι», προειδοποιεί τους ψηφοφόρους ότι υπό την ηγεσία του επικεφαλής των Εργατικών θα έχουν να αντιμετωπίσουν «Όχι βόμβες για τον στρατό μας. Μια μεγάλη βόμβα για την οικογένειά σας».

Η αφίσα θυμίζει το πόστερ που χρησιμοποίησαν οι Συντηρητικοί στην προεκλογική εκστρατεία του 1992, όπου επίσης εμφάνιζε μια μεγάλη βόμβα με τη φράση «Η φορολογική βόμβα των Εργατικών».

Η αφίσα δόθηκε στη δημοσιότητα μαζί με έγγραφο, στο οποίο οι Συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι οι Εργατικοί αναλαμβάνουν δεσμεύσεις σχετικά με τις δαπάνες και τους φόρους που θα κοστίσουν τουλάχιστον 45 δισεκ. λίρες στερλίνες (58 δισεκ. δολάρια) έως το 2019 – 2020.

«Οι οικονομικές του πολιτικές είναι μια συνταγή για χάος, αστάθεια, αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Η Βρετανία πολύ απλά δεν μπορεί να διακινδυνεύσει ο Τζέρεμι Κόρμπιν να εξαπολύσει οικονομικό χάος στη χώρα», ανέφερε σε προεκλογική εκδήλωση ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Οι Εργατικοί αμφισβήτησαν το ποσό, λέγοντας ότι τα σχέδιά τους ήταν απολύτως κοστολογημένα και θα παρουσιαστούν στο προεκλογικό τους μανιφέστο.

«Σε απλή γλώσσα, ο κόσμος θα χαρακτήριζε αυτό που οι Τόρις δημοσίευσαν σήμερα ψέματα, απολύτως ψέματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Εργατικών για θέματα οικονομίας Τζον ΜακΝτόνελ στο ραδιόφωνο του BBC.

«Είναι άθλιο που οι Τόρις έβγαλαν αυτό».

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, οι Συντηρητικοί της Μέι έχουν διψήφιο προβάδισμα έναντι των Εργατικών, με τη δημοσκόπηση της Panelbase που δημοσιοποιήθηκε να τους δίνει ποσοστό 47%, μειωμένο κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα, αλλά και πάλι κατά 17 μονάδες μπροστά από τους Εργατικούς.

Σχετικά άρθρα