Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέντε τζιχαντιστές ανατινάχτηκαν σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία

Πέντε τζιχαντιστές ανατινάχτηκαν σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Επίθεση Αυτοκτονίας, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Πρόσφυγες, Συρία, Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), Τζιχαντιστές, Χασάκα,

Τουλάχιστον 32 άμαχοι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποίησε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος  εναντίον καταυλισμού προσφύγων και εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον πέντε βομβιστές αυτοκτονίας του ΙSIS  ανατινάχθηκαν κοντά και μέσα σε έναν καταυλισμό ιρακινών προσφύγων και σύρων εκτοπισμένων στην υπό κουρδικό έλεγχο επαρχία Χασάκα και ακολούθησαν μάχες με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Οι βιαιότητες «προκάλεσαν 32 θανάτους και 30 τραυματισμούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκαν κοντά και μέσα σε έναν καταυλισμό της περιοχής Ράτζεμ Αλ Σαλίμπι, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

«Ορισμένοι βομβιστές κατάφεραν να εισέλθουν στον καταυλισμό», διευκρίνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 04:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 άμαχοι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σε αυτό τον προσωρινό καταυλισμό, που βρίσκεται 25 χλμ. νότια ενός μεγάλου προσφυγικού καταυλισμού, του Αλ Χολ, βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης 300 οικογένειες που διέφυγαν από το Ιράκ ή από τη συριακή επαρχία Ντέιρ Αλ Ζουρ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο του ΙSIS.

Σχετικά άρθρα